Συνάντηση με Κόνσολα για τον τουρισμό της Ηγουμενίτσας

Τρόπους συμβολής του Υπουργείου Τουρισμού στην ανάπτυξη και προώθηση του  τουρισμού στην Ηγουμενίτσα συζήτησαν ο Βασίλης Γιόγιακας με τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα και τον Γ.Γ. Τουρισμού Κώστα Λούλη, σε διαδοχικές συναντήσεις που έγιναν στο Υπουργείο Τουρισμού με τη συμμετοχή εκπροσώπων της δημοτικής αρχής και άλλων τοπικών φορέων.

Από πλευρά δήμου ήταν ο κ. Ελευθέριος Κώστας, Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Επιχειρηματικότητας, η κα Χριστίνα Τζέλλου, Δημοτική Σύμβουλός Ηγουμενίτσας και ο κ. Γεώργιος Β. Ντάνης, Επιστημονικός Συνεργάτης του Δημάρχου Ηγουμενίτσας.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν η ανάγκη εκπόνησης μελέτης για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της Ηγουμενίτσας με τη συνεργασία φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του τουρισμού προκείμενο να καταστεί το τουριστικό προϊόν της πόλης πιο ελκυστικό. Ζητήθηκε επίσης η στήριξη του Υπουργείου σε τοπικές πρωτοβουλίες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο αθλητικός και ο θαλάσσιος τουρισμός, ο τουρισμός υπαίθρου και ο αγροτουρισμός. Το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού έγινε με την έγκριση χωροθέτησης από το Υπουργείο Τουρισμού για την κατασκευή μαρίνας εντός της ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box