Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Συμμετοχή του δήμου Σουλίου στο δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων – Δήλωση δημάρχου

Το πρώτο δίκτυο πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία αποτελεί πλέον γεγονός με 91 ιδρυτικά μέλη.

Μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου, ο οποίος και το οραματίστηκε όταν ανέλαβε τα ηνία του Συνδέσμου, 91 δήμοι της χώρας υπέγραψαν την ιδρυτική πράξη στο κατάμεστο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη, κατά τη διάρκεια του Forum που οργάνωσε ο ΣΠΑΥ, με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Ανθεκτικές Πόλεις».

Ουσιαστικά το Δίκτυο δημιουργεί έναν ανοιχτό χώρο για την ανταλλαγή πληροφόρησης και τεχνογνωσίας και δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για έναν Φορέα Τεχνικής Βοήθειας, που θα έχει στη διάθεσή του και μια εργαλειοθήκη με δεδομένα, μοντέλα και προγράμματα και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Το Δίκτυο αποσκοπεί τόσο στην ανάπτυξη κοινών ικανοτήτων και δυνατοτήτων των οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και στη διασφάλιση ενός ισχυρού συστήματος Πολιτικής Προστασίας σε τοπικό επίπεδο, το οποίο θα βρίσκεται σε σταθερή λειτουργία και θα έχει τη δυνατότητα επικαιροποίησης των σχεδίων και των διαδικασιών για την ομαλή εξέλιξη των δραστηριοτήτων του.

Στο δίκτυο συμμετέχει και ο δήμος Σουλίου. Ο δήμαρχος Σουλίου Θανάσης Ντάνης δήλωσε:

Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι κομβικός στην ανάπτυξη ενός ενιαίου εθνικού μηχανισμού ολιστικής κάθετης διαχείρισης κινδύνων και απειλών, που να καλύπτει τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών από τη φάση της πρόληψης έως και τη φάση της αποκατάστασης.

Η χρήση των νέων τεχνολογιών και της Τεχνητής Νοημοσύνης βελτιστοποιεί τους μηχανισμούς πρόληψης και τους μηχανισμούς πολιτικής προστασίας εν γένει. Η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να συμμετέχει σε δράσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν στις διεθνείς και εθνικές στρατηγικές με σκοπό την αξιοποίηση εργαλείων παρέμβασης και χρηματοδοτήσεων.