Συμμετοχή της Αστυνομίας Άρτας στην 7η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Άρτας

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας με Πληροφοριακό Κέντρο στην 7η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Άρτας

Ολοκληρώθηκε η λειτουργία του Πληροφοριακού Κέντρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, στο πλαίσιο της 7ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Άρτας, που διεξήχθη στο Εκθεσιακό Κέντρο «Κώστας Βάγιας», από 27 Σεπτεμβρίου έως και 3 Οκτωβρίου 2019. 

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα ειδικών δράσεων που αναπτύσσουν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την συνεχή ενημέρωση, την εξυπηρέτηση και την προστασία του κοινωνικού συνόλου. 

Το εν λόγω Πληροφοριακό Κέντρο επισκέφτηκε πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι φορέων και τοπικών αρχών της Άρτας, όπου είχαν τη δυνατότητα με τη βοήθεια έντυπου και ψηφιακού υλικού, αλλά και μέσα από τη διαπροσωπική επικοινωνία με εξειδικευμένους αστυνομικούς, να ενημερωθούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, για τους τρόπους προστασίας τους από επιτήδειους που επιχειρούν να τους κλέψουν ή να τους εξαπατήσουν, καθώς επίσης για το έργο και τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας, με τη χρήση έντυπου και ψηφιακού υλικού καθώς και με ενημερωτικές διαλέξεις που πραγματοποιήθηκαν από Αξιωματικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας σε πάνω από (600) μαθητές σχολείων.

Επιπλέον, υπήρχε ειδικό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και γυαλιά προσομοίωσης, όπου μέσα από το παιχνίδι, οι μικροί επισκέπτες εξοικειώθηκαν με τους κανόνες σωστής οδηγικής συμπεριφοράς, μαθαίνοντας να κυκλοφορούν με ασφάλεια. 

Τέλος, για τα παιδιά υπήρχε στο χώρο δίκυκλη μοτοσικλέτα της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδική κατασκευή, η οποία τους έδινε την ευκαιρία να φωτογραφηθούν ως αστυνομικοί. 

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box