Συλλυπητήρια Καχριμάνη για το θάνατο του Αλέκου Σόφη

Συλλυπητήρια Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη 

για το θάνατο του Αλέκου Σόφη

«Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για την απώλεια ενός σπουδαίου ανθρώπου, του Αλέκου Σόφη. Ενός «εργάτη» και οραματιστή της τοπικής αυτοδιοίκησης, με ανεκτίμητη προσφορά στην πόλη και τους ανθρώπους της.

Η συνεργασία μου μαζί του ήταν πάντα ευχάριστη και παραγωγική, με γνώμονα την προσφορά και το κοινό καλό.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του»

Αλέκος Σόφης

Μέλος της σπουδάζουσας της ΕΔΑ και των Λαμπράκηδων, ενεργός στο νεολαιίστικο κίνημα, αλλά και δημοτικός σύμβουλος ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ’60, ανακηρύσσεται δήμαρχος των Ιωαννίνων δύο εβδομάδες πριν από τη δικτατορία, η οποία και τον συλλαμβάνει από την πρώτη μέρα για να ακολουθήσει η εξορία στη Γυάρο, η φυλάκιση (Τρίκαλα, Αίγινα, Κορυδαλλός κ.α.) και πεντάχρονη καταδίκη, για να βγει από τη φυλακή το 1973.

Με τη μεταπολίτευση επιστρέφει στη δικηγορία στην οποία διακρίνεται ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, ενώ από τις πρώτες μέρες ασχολείται ξανά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην οποία συμμετέχει ως δημοτικός σύμβουλος και από θέσεις ευθύνης στον Δήμο Ιωαννιτών για τις επόμενες τρεις δεκαετίες.

Ως μέλος της Ανανεωτικής Αριστεράς δεν έλειψε από καμία πολιτική μάχη όλα τα χρόνια που ακολούθησαν, με τον πολιτικό του λόγο να αποτελεί διαχρονικά σημαντικό παράγοντα διαμόρφωσης της σύγχρονης πολιτικής των Ιωαννίνων.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο, στις 11 π.μ., στην Περίβλεπτο.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις,
καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας
τις αναρτήσεις της ημέρας.
Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε
για την ενημέρωση σας!

Holler Box