Συγκλονιστικό βίντεο του Guardian: Δείτε πως ο κορωνοϊός άλλαξε όλο τον πλανήτη σε 3 μήνες

Σε διάρκεια μόλις τριών μηνών ο κορωνοϊός έχει αλλάξει ριζικά όλον τον κόσμο. Ο Guardian δημοσίευσε σήμερα ένα συγκλονιστικό βίντεο 8 λεπτών, στο οποίο παρουσιάζονται τα σημαντικότερα γεγονότα από την εμφάνιση του κορωνοϊού στην πόλη Γουχάν της Κίνας μέχρι σήμερα.

Ηοπτική απεικόνιση της πανδημίας ανήκει στους δημοσιογράφους Λόρενς Τόπχαμ και Κέιτι Λάμπορν, που «ιχνηλάτησαν» τις σημαντικότερες στιγμές της τραγικής πορείας εξάπλωσης του ιού σε όλον τον πλανήτη.

Περισσότερα από ενάμισι εκατομμύριο κρούσματα του νέου κορωνοϊού έχουν καταγραφεί επισήμως στον κόσμο ως το πρωί της Πέμπτης , σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP, η οποία στηρίχθηκε σε επίσημες πηγές.

Τουλάχιστον 1.502.478 κρούσματα της Covid-19 και συνολικά 87.320 θάνατοι έχουν καταγραφεί σε 192 χώρες και εδάφη, κυρίως στις ΗΠΑ (432.132 κρούσματα και 14.817 θάνατοι), στην Ισπανία (146.690 κρούσματα και 14.555 θάνατοι) και την Ιταλία (139.422 κρούσματα και 17.669 θάνατοι).

Η Ευρώπη παραμένει η ήπειρος που έχει καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων (772.592) και θανάτων (61.118). Ο αριθμός των διεγνωσμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 αντανακλά ωστόσο μόνον ένα μέρος του πραγματικού αριθμού τους, καθώς μεγάλος αριθμός χωρών υποβάλει σε διαγνωστικές εξετάσεις μόνον αυτούς που παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

πηγή real.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: