Στο email της αστυνομίας στάλθηκε μήνυμα απάτης από δήθεν τράπεζα

“Χτυπώντας” προφανώς στα τυφλά οι απατεώνες έστειλαν email και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου. Με αφορμή αυτό το email η αστυνομία επαναλαμβάνει ότι δεν πρέπει να παίρνουμε στα σοβαρά αυτά τα μηνύματα και να μην κάνουμε κλικ σε κανέναν υπερσύνδεσμο (link). Και επισημαίνει ότι ποτέ μια τράπεζα δεν θα ζητήσει κωδικούς.

Το γεγονός το γνωστοποίησε μέσω των κοινωνικών μέσων η ίδια η αστυνομία:

💻Λάβαμε κι εμείς, στο υπηρεσιακό μας (!) ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ένα από τα πολλά απατηλά μηνύματα που αποστέλλονται μαζικά, δήθεν από τράπεζα, που σκοπό έχουν να αλιεύσουν τους προσωπικούς μας κωδικούς όταν θα ακολουθήσουμε τον υπερσύνδεσμο (link) που συνήθως περιέχουν. (μέθοδος Phishing)

❗Σημαντικό να παρατηρήσει κανείς ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση του αποστολέα δε συνάδει σε καμία περίπτωση με πραγματικής τράπεζας.

❗Αγνοήστε τέτοιου είδους μηνύματα και να θυμάστε ότι μία πραγματική τράπεζα δε θα σας ζητήσει ποτέ το PIN ή τον κωδικό σας.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box