Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Στο 1ο δημοτικό Ηγουμενίτσας έκανε άσκηση για πυρκαγιά η πυροσβεστική

ΑΣΚΗΣΗ  ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ  ΣΤΟ 1ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Την Παρασκευή  11/11/2022 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας άσκηση Σεισμού Πυρκαγιάς σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσας

Σκοπός της άσκησης είναι η διαπίστωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της αποτελεσματικότητας του πυροσβεστικού προσωπικού σε περίπτωση μεγάλου σεισμού και πυρκαγιάς καθώς και η διαπίστωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας όλων των λοιπών εμπλεκομένων φορέων σε πιθανό περιστατικό σεισμού με εκδήλωση πυρκαγιάς με αντίστοιχες παραμέτρους και συνθήκες. Επίσης είχαμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε το βαθμό ετοιμότητας της σχολικής μας μονάδας σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Στόχος της άσκησης είναι η βέλτιστη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην καταπολέμηση κρίσεων με θεμιτό αποτέλεσμα τις λιγότερες δυνατές απώλειες (ανθρωπίνων ζωών, εξοπλισμού, περιουσίας κ.α.). Έτερος στόχος είναι η βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας του ασκούμενου προσωπικού, ο εντοπισμός λαθών και η εξοικείωση των υπαλλήλων με το κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας. 

Στην άσκηση που πραγματοποιήθηκε η Πυροσβεστική συμμετείχε με δύο οχήματα και δέκα άντρες . Το σενάριο της άσκησης ήταν ρεαλιστικό. Προέβλεπε την εκδήλωση πυρκαγιάς στο λεβητοστάσιο.

Οι πυροσβέστες έδρασαν με ταχύτητα και απόλυτο συντονισμό για την αντιμετώπιση του υποτιθέμενου κινδύνου.

Το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας απέδειξε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, την ετοιμότητα και τον επαγγελματισμό του. 

H Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσπρωτίας έδειξε ότι δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει άλλες υπηρεσίες που έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες. Αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας. 

                 . ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

                                 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΥΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ