Στο «τραπέζι» σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου σε όλη τη χώρα

Tα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία, προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό στα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι επεξεργάζονται νέα μέτρα, μετά τη νέα έκρηξη κρουσμάτων σε όλη τη χώρα, αν και αρκετές περιοχές μεταξύ τους και η Αττική βρίσκονται για πάνω από 2,5 εβδομάδες σε σκληρό lockdown.

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησε νωρίτερα η «μικρή» επιτροπή των λοιμωξιολόγων, σε μια προσπάθεια να εκτιμηθεί η πολύ σοβαρή επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Οι ειδικοί επιστήμονες επισπεύδουν τη συνεδρίαση της «μεγάλης» επιτροπής καθώς το ιικό φορτίο και τα νέα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και ιδιαίτερα στην Αττική. Όπως, αποφασίστηκε, θα συγκληθεί την Τετάρτη, στις 11 το πρωί, αντί για την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκεται το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση της επιδημίας που κινείται πια ανεξέλεγκτα, ιδιαίτερα στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές, με δεδομένη, πλέον, την ευρύτατη διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.353 νέες μολύνσεις εκ των οποίων τα 1.159 στην Αττική. 318 εντοπίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας, 202 στον Πειραιά, 185 στον Δυτικό Τομέα και 155 στον Βόρειο Τομέα. 304 νέες μολύνσεις κατέγραψε η Θεσσαλονίκη, 112 η Αχαΐα και 90 η Λάρισα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 422, ενώ οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 289 (ημερήσια μεταβολή +11.58%). 

Ορισμένοι ειδικοί είναι θορυβημένοι και μιλούν για την περίπτωση ενός 15νθημερου lockdown τύπου Μαρτίου 2020, με πλήρη και καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, ωστόσο αρκετοί διαφωνούν και προτείνουν τα μέτρα που ήδη έχουν ενεργοποιηθεί, εμπλουτισμένα με νέες «έξυπνες» λύσεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κυβέρνηση και ειδικοί ανησυχούν για την καταχρηστική χρήση του κωδικού 6 στα SMS, τη μη τήρηση των μέτρων, τον πλημμελή έλεγχο από τους αρμόδιους μηχανισμούς, καθώς και για τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο στην Αττική. Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει για τους εργασιακούς χώρους, καθώς όπως δείχνουν οι συρροες κρουσμάτων σε βιομηχανίες, βιοτεχνίες και άλλους χώρους, δεν εφαρμόζονται τα μέτρα.

Στο τραπέζι ακόμα βρίσκεται η επαναφορά του μέτρου της κυκλοφορίας μέχρι τις 9 το βράδυ για όλες τις ημέρες, καθώς εκτιμάται πως ο περιορισμός του Σαββατοκύριακου προκαλεί συνωστισμό.

πηγη topontiki.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box