Στο πολιτικό «μικροσκόπιο» οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι τελευταίες λεπτομέρειες που θα ολοκληρώσουν το παζλ των ανακοινώσεων που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, την άρση των εμποδίων για την υλοποίηση τους, χωρίς να παραγνωρίζει την ανάγκη για ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 24%, η μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5% και τα μέτρα ενίσχυσης της οικοδομικής δραστηριότητας, αποτελούν μερικές από τις παρεμβάσεις για την στήριξη των επιχειρήσεων και οικοδομής.

Στο φορολογικό πεδίο, μένει να φανεί το πότε θα εφαρμοστούν σειρά ελαφρύνσεων καθώς εξαρτάται από τα περιθώρια του προϋπολογισμού.

Στο τραπέζι είναι η μείωση του συντελεστή από το 22% στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, η σταδιακή μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή 45%, η διατήρηση του αφορολόγητου ορίου με περισσότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Κόντρα για τα πλεονάσματα

Θετική χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ στο Ευρωκοινοβούλιο για χαμηλότερα πλεονάσματα, αρκεί, όπως είπε, να ισχύσει κι όταν η Γαλλίδα αξιωματούχος πάρει τα ηνία της ΕΚΤ. Η μείωση των πλεονασμάτων θα αυξήσει τα περιθώρια της κυβέρνησης για νέα θετικά μέτρα ή ταχύτερη εφαρμογή του οικονομικού της προγράμματος.

Για διπλωματία της φυγομαχίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Αντί λοιπόν να παραπέμπει στις καλένδες μια υποθετική μείωση, ας απαντήσει ξεκάθαρα γιατί απέρριψε, χωρίς καμία διαπραγμάτευση την άμεση μείωση των πλεονασμάτων στο 2,5% χωρίς προαπαιτούμενα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Τσίπρας και Μητσοτάκης έχουν ένα σχέδιο με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και χαμηλές δημόσιες επενδύσεις, ενώ πρέπει να γίνει το αντίθετο. Το ξέρω ότι δεν έχουν τη δύναμη για να το διαπραγματευτούν, διότι δεν έχουν σχέδιο για την κρίση», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Σκάι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Το 95% των εσόδων του κράτους προέρχεται από μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, ενώ μόλις το 5% από το μεγάλο κεφάλαιο, είπε στα Παραπολιτικά FM το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός.

Τώρα που η κ. Λαγκάρντ προαλείφεται για υπεύθυνη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θυμήθηκε να πει αυτονόητο πιάνοντας στον ύπνο τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ τοκίζεις σε ανακοίνωση της η Ελληνική Λύση.

www.ert.gr

ert.gr
Author:

Η-Β Παπαϊωάννου
Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: