Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ηπειρος” εντάχθηκε το έργο Διαμόρφωσης της Τάφρου του Αγίου Ανδρέα στην Πρέβεζα

Ως ένα έργο το οποίο θα αναβαθμίσει αισθητικά και όχι μόνο   μια ιστορική και πανέμορφη γωνιά της πόλης , χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης  την “Διαμόρφωση της Τάφρου Αγίου Ανδρέα”- η ένταξη της οποίας στον

Άξονα Προτεραιότητας «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» του Ε.Π. «Ήπειρος» ,υπεγράφη από τον  Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη με προυπολογισμό 2.287.112,00 ευρώ.

Σύμφωνα  με την μελέτη που εκπόνησαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου θα αναδειχθεί η τάφρος  περιμετρικά των τειχών του Κάστρου και θα επιτευχθεί η επαναχρησιμοποίησή της από τους πολίτες   τόσο ως χώρος αναψυχής όσο και ως κόμβος σύνδεσης περιοχών της πόλης

Κύριοι άξονες της προτεινόμενης μελέτης αποτελούν η διαμόρφωση της τάφρου του Κάστρου σε άμεση αισθητική συνάρτηση με τα πετρόκτιστα τείχη, η διαμόρφωση λωρίδας πρασίνου που “αναδεικνύει” τα τείχη, η κατασκευή και τοποθέτηση κατά θέσεις καθιστικών, καθώς και η διαμόρφωση του όμορου χώρου στην Λέσχη Αξιωματικών για συγκέντρωση-αναψυχή με ήπιες διαμορφώσεις. Επιπλέον, προβλέπονται η υπογειοποίηση του δικτύου ρεύματος και σημειακές παρεμβάσεις στα τείχη του Κάστρου.

Με την ολοκλήρωση του εργου θα παραδοθεί ένα δίκτυο δρόμων ήπιας  κυκλοφορίας και πεζόδρομων περιμετρικά των τειχών του Κάστρου ενώ οι εργασίες περιλαμβάνουν  διαμορφώσεις, τοποθέτηση κυβόλιθων και πλακών πεζοδρομίου, διαμόρφωση διαβάσεων Α.Μ.Ε.Α , δεντροφυτεύσεις, τοποθέτηση  νέων ιστών φωτισμού κλπ.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης εκφράζει τις ευχαριστίες του τόσο προς τον Περιφερειάρχη  Αλέξανδρο Καχριμάνη όσο και στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου για την κατανόηση  της αναγκαιότητας χρηματοδότησης και κατασκευής του έργου που θα δημιουργήσει έναν μοναδικό χώρο περιπάτου, ξεκούρασης και  αναψυχής αναδεικνύοντας παράλληλα ως μνημείο το Κάστρο και την τάφρο που το περιβάλλει.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box