Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Στο δημοτικό συμβούλιο Φιλιατών οι ελλείψεις του νοσοκομείου – Συμμετοχή Μάριου Κάτση

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φιλιατών παρευρέθηκε χθες Δευτέρα 30/5 ο Μάριος Κάτσης όπου συμμετείχε στη συζήτηση για το ζήτημα της τραγικής κατάστασης που έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Φιλιατών λόγω της υποστελέχωσης του σε ιατρικό προσωπικό. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενημέρωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Φιλιατών που συμμετείχε στη συνεδρίαση και εξέφρασε την ανησυχία του για τις ελλείψεις υγειονομικών στη μεγαλύτερη μονάδα Δημόσιας Υγείας του νομού.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατά την έναρξη της τοποθέτησής του χαιρέτισε την πρωτοβουλία της συζήτησης ώστε να ασκηθεί πίεση για τη στήριξη του νοσοκομείου ενώ επέρριψε τις ευθύνες στην  κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την πολιτική της στο χώρο της Υγείας που έχει φέρει το ΕΣΥ στα όρια του. 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «στη Βουλή καθημερινά φτάνουν δεκάδες ερωτήσεις για τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία όλης της Ελλάδας. Εμείς δεν είμαστε εξαίρεση. Δεν είναι τυχαίο που και στη Θεσπρωτία όλοι οι φορείς όπως οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, ο ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας και τώρα και το Δημοτικό Συμβούλιο των Φιλιατών δημόσια  εκπέμπουν κραυγή αγωνίας για τις ελλείψεις και την υποβάθμιση του νοσοκομείου που θέτει σε κίνδυνο την υγειονομική ασφάλεια των πολιτών». Στη συνέχεια ανέφερε πως η κυβέρνηση της ΝΔ ούτε θέλει ούτε μπορεί να στηρίξει τη Δημόσια Υγεία γιατί δεν πιστεύει σε αυτή και τόνισε με νόημα πως « δεν είναι δυνατόν σήμερα να παρευρίσκετε η διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά να απουσιάζει ο κυβερνητικός βουλευτής επειδή προφανώς δεν έχει να επιδείξει κανένα έργο για την αναβάθμιση του νοσοκομείου ούτε μπορεί να δρομολογήσει προσλήψεις».

Αναφερερόμενος στις ελλείψεις σε βασικό υγειονομικό προσωπικό τις οποίες έφερε στη Βουλή με ερώτηση του προς τον Υπουργό Υγείας στην οποία ζήτησε την ενίσχυση του νοσοκομείου χωρίς να έχει λάβει απάντηση ως τώρα, ο Μάριος Κάτσης είπε ότι «το αναισθησιολογικό το μικροβιολογικό και το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του Νοσοκομείου υπολειτουργούν με κίνδυνο να μη μπορούν να βγάλουν εφημερίες το επόμενο διάστημα με τεράστιο κίνδυνο για τα επείγοντα περιστατικά. Το ίδιο συμβαίνει και με τα τακτικά περιστατικά. Όταν το νοσοκομείο έχει μείνει με έναν αναισθησιολόγο ουσιαστικά ακυρώνονται χειρουργεία ή προγραμματίζονται μετά από μεγάλο διάστημα. Κλινικές που είχαν ανοίξει όπως η οφθαλμολογική έκλεισαν ενώ σύγχρονα μηχανήματα που με κόπο καταφέραμε να φέρουμε στο νοσοκομείο όπως ο μαγνητικός τομογράφος και ο νέος αξονικός είτε κάθονται στην αποθήκη είτε υπολειτουργούν».Κλείνοντας την τοποθέτηση του ανέφερε ότι η τοπική κοινωνία πρέπει να συνεχίσει να διεκδικεί μια καλύτερη δημόσια υγεία για όλους χωρίς αποκλεισμούς και τόνισε την αναγκαιότητα της πολιτικής αλλαγής καθώς η σημερινή κυβέρνηση έχει ως μόνο στόχο την συρρίκνωση και την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ προς όφελος λίγων και ισχυρών συμφερόντων.  Τέλος «Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε στην απόλυτη προτεραιότητα την στήριξη του ΕΣΥ  όπως πράξαμε και την 4ετια 2015-2019 με προσλήψεις προσωπικού, με προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, με το άνοιγμα του ΤΕΠ με ανανέωση των ασθενοφόρων που κατά γενική ομολογία αναβάθμισαν την Υγεία στη Θεσπρωτία. Σήμερα, μετά την απαξίωση του ΕΣΥ από την νεοφιλελεύθερη ΝΔ και λόγω των συμπερασμάτων που βγάλαμε από την πανδημία έχουμε στο πρόγραμμά μας την αύξηση των μισθών του υγειονομικού προσωπικού με 2000€ αρχικό μισθό για κάθε νεοπροσλαμβανόμενο γιατρό ώστε να μη φεύγουν στο εξωτερικό, με αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία και την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά»