Στη Δικαιοσύνη στέλνει η κυβέρνηση την υπόθεση Φουρθιώτη

Στην Δικαιοσύνη προσφεύγει άμεσα η κυβέρνηση για την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Ειδικότερα, θα ζητηθεί η πλήρης διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης ενώ κατά τις ίδιες πηγές έχει ήδη παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας και διερευνώνται οι οικονομικές πτυχές της υπόθεσης. «Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο μεταξύ στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Μενιος Φουρθιώτης ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη   η από 31/3/2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας του, με συνέπεια, όπως υποστηρίζει, να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή του.

Στο αίτημα που υπέβαλε μέσω του δικηγόρου του, καθηγητή Πάνου Λαζαράτου, αναφέρει πως με προηγούμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. (13.1.2021) διατέθηκαν για την ασφάλειά του τρεις αστυνομικοί και μια συνοδευτική υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα με αστυνομικό, σε 24ώρη βάση και αυστηρή επιτήρηση όλων των χώρων εργασίας του.

Την 18η Μαρτίου 2021 με νεώτερη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. τα μέτρα ασφαλείας αυξήθηκαν. Έτσι, του διατέθηκαν 4 αστυνομικοί και εκτός από την συνοδευτική μοτοσυκλέτα, και ένα αυτοκίνητο. Επίσης, αντί της επιτήρησης της κατοικίας του και των χώρων εργασίας του,  διατάχθηκε η φρούρησή τους καθημερινά και σε 24ώρη βάση. Τα νέα αυξημένα μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν, κατά τον κ. Φουρθιώτη , λόγω του ότι είχε δεχθεί πληθώρα επιθέσεων και επρόκειτο να επανεξεταστούν την 19η Ιουνίου 2021, σύμφωνα με την απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Όμως με την τελευταία πράξη δεν διατίθενται πλέον για την φρούρησή του οι 4 αστυνομικοί, το αυτοκίνητο και η συνοδευτική μοτοσυκλέτα, ενώ έπαυσε και η φρούρηση της κατοικίας του.

Κατά τον προσφεύγοντα, η τωρινή απόφαση είναι αντισυνταγματική και παράνομη καθώς δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοσή της. Πάσχει επίσης από έλλειψη αιτιολογίας, αφού δεν αναφέρει σε ποιους κανόνες και αρχές βασίστηκε η έκδοσή της που να  δικαιολογούν την δραστική μείωση της προστασίας του ενώ εκδόθηκε πριν συμπληρωθεί ο χρόνος ισχύος της προηγούμενης πράξης με την οποία αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

πηγη real.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box