Στη Βουλή μέσα στις επόμενες εβδομάδες το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια

Το θέμα της απεμπλοκής των ελληνικών Τραπεζών από τα κόκκινα δάνεια συζητήθηκε μεταξύ άλλων στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Οι διαβουλεύσεις για να προχωρήσει το λεγόμενο πρόγραμμα «Ηρακλής», η πρόταση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με την οποία θα μπορέσουν να απαλλαγούν οι ελληνικές Τράπεζες από κόκκινα δάνεια συνολικού ύψους 20 δισ. ευρώ, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΚΤ συμφωνεί με την προώθηση του συγκεκριμένου θέματος.

Από εκεί και πέρα θα υπάρχουν συνεχείς εξελίξεις στο επόμενο χρονικό διάστημα καθώς η ελληνική πλευρά περιμένει το «πράσινο» φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι δεν τίθεται θέμα κρατικών ενισχύσεων, δεδομένου ότι εμπλέκεται η ελληνική κυβέρνηση με την παροχή εγγυήσεων.

Επόμενο βήμα, η κατάθεση του νομοσχεδίου ενώ στη συνέχεια θα πέσει στο τραπέζι και η προώθηση της αντίστοιχης πρότασης της Τράπεζας της Ελλάδος για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αντιμετώπισης του συγκεκριμένου προβλήματος.

Το ζήτημα των κόκκινων δανείων θα συζητηθεί σήμερα Πέμπτη σε προγραμματισμένη συνάντηση που θα έχει στο υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας και το οικονομικό επιτελείο του με τους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών Τραπεζών.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Θάνος Τσίρος

www.ert.gr

ert.gr
Author:

Η-Β Παπαϊωάννου
Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: