Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί – Συνάντηση με Μητσοτάκη – Σειρά επαφών με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από σήμερα ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Ο επίτροπος έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Στο πρόγραμμα των επαφών του έχει συμπεριλάβει συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τη Φώφη Γεννηματά.

Το πρόγραμμα του Μοσκοβισί στην Αθήνα

Σήμερα, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, θα συμμετάσχει στον «Διάλογο με τους Πολίτες» στην «Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά».

Ακολουθεί η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 13.00 (θα ακολουθήσουν δηλώσεις). Στις 14.00 θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα στο Υπουργείο Οικονομικών.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Επίσης, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στις 10.00 το πρωί της Παρασκευής.

Τι είχε πει ο Μοσκοβισί για το Σύμφωνο Σταθερότητας

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί ζήτησε από η επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προχωρήσει σε «ένα σοβαρό καλλωπισμό» του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης, ώστε να επιτευχθεί η μείωση του χρέους των κρατών και να ευνοηθεί η ανάπτυξη.

«Επιθυμώ η επόμενη επιτροπή να διατηρήσει την επιλογή της ευελιξίας στο πλαίσιο των κανόνων και να είναι επίσης ικανή να προτείνει τη μεταρρύθμισή τους», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων στη διάρκεια συνάντησης στο Παρίσι με την Ένωση Δημοσιογράφων Οικονομικού και Χρηματοπιστωτικού Ρεπορτάζ (AJEF).

Ο Μοσκοβισί, ο οποίος θα εγκαταλείψει τα καθήκοντά του στο τέλος του μήνα, επέμεινε στην «ανάγκη για ένα σοβαρό καλλωπισμό» του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης, το οποίο ορίζει τους κανόνες της ευρωζώνης κυρίως για το δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος των χωρών μελών, ώστε «να καταστεί πιο ευανάγνωστο, πιο απλό, πιο αποτελεσματικό».

dikaiologitika.gr
Author:

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: