Στα όρια του το νοσοκομείο Ιωαννίνων – 24 κρούσματα σε γηροκομείο- διακομιδή και στο νοσοκομείο Φιλιατών

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωση του γνωστοποίησε ότι επιβεβαιώθηκαν σε ιδιωτικό γηροκομείο στα Ιωάννινα 24 νέα κρούσματα και ορισμένοι φιλοξενούμενοι του οίκου ευγηρίας έχουν εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα με αποτέλεσμα να χρήζουν νοσηλείας. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αλλά επειδή δεν υπάρχουν κρεβάτια διακομίσθηκαν σε άλλα νοσοκομεία της Ηπείρου (οι πληροφορίες λένε για 2 στην Άρτα, 1 σε Πρέβεζα και 2 σε Φιλιάτες)

«Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο δεν έχει διαθέσιμα κρεβάτια γιατί είναι γεμάτα και οι ασθενείς διακομίζονται σε νοσοκομεία της Ηπείρου», λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η εμπλοκή δημιουργείται γιατί το νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων δεν ανέπτυξε κλίνες κορωνοϊού.

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων νοσηλεύονται 53 ασθενείς με κορωνοιο στα 55 κρεβάτια που έχουν αναπτυχθεί. «Η πληρότητα είναι σχεδόν ολική, και κρατούν δύο κλίνες για σοβαρά περιστατικά. Για όλη την Ήπειρο υπάρχουν 8 κλίνες ΜΕΘ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων και οι 5 είναι καλυμμένες», καταλήγει.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box