Σταϊκούρας: Η ΝΔ θα ψηφίσει τα μέτρα του 2019 (audio) 

Γενικώς τέτοιες αντιπαραθέσεις δεν ωφελούν την πολιτική ζωή του τόπου, όμως ο πρωθυπουργός πάντα αρέσκεται σε αυτές και ουσιαστικά προκαλεί αντίστοιχες συζητήσεις, δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή, σχολιάζοντας την χθεσινή αντιπαράθεση του πρωθυπουργού με τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή.

Αναφερόμενος στις οικονομικές παροχές της κυβέρνησης ο ίδιος τις χαρακτήρισε προεκλογικό τέχνασμα της κυβέρνησης 19 μέρες πριν τις ευρωεκλογές, όπως είπε χαρακτηριστικά. Η ΝΔ θα ψηφίσει τα μέτρα του 2019, τα οποία θα ισχύσουν και στο μέλλον, διευκρίνισε ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ.

Εμείς ως ΝΔ λέμε ότι η χώρα πρέπει να πετύχει περισσότερο πλούτο, με καλύτερα συστατικά και αυτός ο πλούτος να διανεμηθεί πιο δίκαια, πρόσθεσε. Έχουμε σχέδιο που έχει την δημοσιονομική πολιτική, την αναπτυξιακή πολιτική μέσα από διαρθρωτικές αλλαγές, την ρευστότητα στην οικονομία μέσα από το τραπεζικό σύστημα, σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας. Θέλουμε δηλαδή να βοηθήσουμε την κατανάλωση μέσα από στοχευμένες πιο γενναίες μειώσεις φόρων, να ενισχύσουμε τις επενδύσεις και το εξωτερικό ισοζύγιο, δηλαδή τις εξαγωγές.

Αναλύοντας τις συγκεκριμένες παροχές της κυβέρνησης ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε ότι τα μέτρα από το 2020 με έναρξη εφαρμογής στη νέα κυβερνητική περίοδο είναι προεκλογικού τύπου εξαγγελίες και ως τέτοιες θα αξιολογηθούν, δηλαδή πριν τις βουλευτικές εκλογές, όταν θα έχουμε και τις προτάσεις των υπόλοιπων κομμάτων.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για το 2019 -συμπλήρωσε- αυτές οι παροχές προκύπτουν από το υπερπλεονάσματα που δημιουργεί η κυβέρνηση από την υπεροφορολόγηση των πολιτών και την εσωτερική στάση πληρωμών και αυτά έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία και στο διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών.  Ο κ. Τσίπρας επαναφέρει το ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, δηλαδή εκεί που τον παρέλαβε, όπως είπε χαρακτηριστικά. Και υπογράμμισε ότι δεν άκουσε τον πρωθυπουργό να λέει τίποτα για τις διαρθρωτικές αλλαγές, για την ρευστότητα στην οικονομία, για το τραπεζικό σύστημα, για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, για τις οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, δεν άκουσα δηλαδή τίποτα που να αποδεικνύει ότι υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, υποστήριξε ο κ. Σταϊκούρας.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

www.ert.gr

Πηγή ert.gr
Author:

ertweb

You May Also Like

Αρέσει σε %d bloggers: