Στήριξη των κτηνοτρόφων και των ακτινιδιοπαραγωγών από την περιφέρεια Ηπείρου

Στήριξη των κτηνοτρόφων και των ακτινιδιοπαραγωγών από την περιφέρεια Ηπείρου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στη χθεσινή του συνεδρίαση συζήτησε εκτός Ημερήσιας Διάταξης και έλαβε αποφάσεις για διάφορα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες και την τοπική κοινωνία.
Πρόκειται για τις τιμές στο γάλα, τις ρυθμίσεις για τα ακτινίδια, το αγροτικό τιμολόγιο ρεύματος κ.α.

Τιμές γάλακτος

Εκτενής ήταν η συζήτηση για τις τιμές γάλακτος, με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη να αναφέρεται εκτενώς στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει σε πανελλαδικό επίπεδο- ως επιφορτισμένου για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης της ΕΝΠΕ- για την προστασία των προϊόντων Π.Ο.Π. από εισαγόμενο γάλα.
Μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης, ανέφερε ότι το πρόβλημα έχει οξυνθεί τα τελευταία δύο χρόνια κατά τα οποία διαπιστώνεται περίσσευμα γάλακτος στη Γαλλία, το οποίο εισάγεται στην Ελλάδα σε εξευτελιστικές τιμές. Πρόσθεσε ότι τέτοιο γάλα από τους ελέγχους που έγιναν, δεν βρέθηκε να χρησιμοποιείται από γαλακτοβιομηχανίες στην Ήπειρο, ενώ αναφέρθηκε και στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με τη νέα διοίκηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για την εντατικοποίηση των ελέγχων.
Τέλος τόνισε ότι πρέπει να διατηρηθεί το περυσινό τιμολόγιο από όλες τις γαλακτοκομικές επιχειρήσεις της Ηπείρου, εξαίροντας τη στάση της «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.», η οποία τον ενημέρωσε πως τουλάχιστον για φέτος θα διατηρήσει σταθερές τις τιμές της.

Ακτινίδια, αγροτικό τιμολόγιο ρεύματος, στέγαση φοιτητών

Το Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε την επιστολή που είχε στείλει ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της Διαβούλευσης Υπουργικής Απόφασης για τυποποίηση των ακτινιδίων, ζητώντας – μεταξύ άλλων- όπως οι όποιες αλλαγές αποφασισθούν, να ισχύσουν από την επόμενη περίοδο συγκομιδής και είναι να σύμφωνες με τους κανονισμούς της Ε.Ε.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο, σε συνέχεια επιστολής του Περιφερειάρχη, υποβάλλει αίτημα παράτασης, μέχρι τέλους του χρόνου, των διαδικασιών για την ένταξη/συνέχιση αγροτικών εκμεταλλεύσεων στο αγροτικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box