Σκότωσε τη γυναίκα του αλλά το δικαστήριο τον αθώωσε λόγω… lockdown

Είναι από τις απίστευτες ιστορίες που λέμε ότι η Δικαιοσύνη είναι τυφλή. Ένας ηλικιωμένος Ουαλός δολοφόνησε τη σύζυγο του αλλά το δικαστήριο τον απάλλαξε επειδή αναγνώρισε πως η ψυχική του κατάσταση είχε κλονιστεί εξαιτίας του παρατεταμένου lockdown.  
Το περιστατικό συνέβη πριν από έναν χρόνο. Ο 70χρονος Άντονι Ουίλιαμς, έπνιξε με ένα κομμάτι ύφασμα που πέρασε γύρω από το λαιμό της την 67χρονη σύζυγο του. Αμέσως μετά ομολόγησε το φόνο.
Στην υπερασπιστική του γραμμή όμως δήλωσε πως όταν έκανε το φόνο βρισκόταν ήδη στην 5η ημέρα του lockdown κάτι το οποίο επιδείνωσε την κατάθλιψη του που τον είχε πιάσει αμέσως μόλις είχε βγεί στη σύνταξη. 
Στο δικαστήριο είπε πως δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι, ανησυχούσε ιδιαίτερα για τα οικονομικά της οικογένειας του και πίστευε πως δεν θα ξαναβγούν ποτέ έξω λόγω κορωνοϊού. Αυτά όλα σε συνδυασμό με έναν γερό καυγά που είχε το ζευγάρι, ο Ουίλιαμς είπε στο δικαστήριο πως τον ώθησαν να τη δολοφονήσει. 
Στο πλευρό του πατέρα της μάλιστα, κατέθεσε και η κόρη του η οποία είπε ότι ο πατέρας της είναι ένας αγαθός γίγαντας που δεν πείραζε ούτε κουνούπι. Στο δικαστήριο κατέθεσαν επίσης και δυο ψυχολόγοι. Τελικά η έδρα τον αθώωσε γιατί δέχτηκε το επιχείρημα του για το lockdown. 

πηγη topontiki.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box