Σκόπια: Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών

Πολύ σημαντική τόσο για την πορεία της κυβέρνησης όσο και της χώρας εν γένει, η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή των Σκοπίων. 

Τα βλέμματα της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης είναι στραμμένα στην ΠΓΔΜ και την προσπάθεια του Ζόραν Ζάεφ να εξασφαλίσει την κυβερνητική πλειοψηφία και να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. 

Σημειώνεται πως χρειάζεται ακόμη οκτώ βουλευτές για να συμπληρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία με τους βουλευτές του VMRO να δηλώνουν περίτρανα πως ούτε σήμερα θα εμφανιστεί κάποιος εξ αυτών στη Βουλή, καλώντας τον Πρωθυπουργό να αποδεχτεί την ήττα του. 

Ωστόσο, ο Ζόραν Ζάεφ εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία της ψηφοφορίας. Με ανάρτηση του στο Facebook, μάλιστα, καλεί τους συναδέλφους του να λάβουν τη σωστή απόφαση τονίζοντας χαρακτηριστικά «Συνάδελφοι, ας πούμε ΝΑΙ στην προοπτική που ανοίγεται μπροστά μας. Η Ιστορία μνημονεύει τις σωστές αποφάσεις».

Παράλληλα, ο Ζάεφ φαίνεται να λαμβάνει την στήριξη των ΗΠΑ και στην πράξη καθώς ο Αμερικανός βοηθός Υφυπουργού Εξωτερικών, Μάθιου Πάλμερ έχει προγραμματιστεί να ταξιδέψει στις 22 Οκτωβρίου στα Σκόπια, με σκοπό να συζητήσει τη στήριξη των ΗΠΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη σημασία του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ΠΓΔΜ.

Στη χώρα μας, δε, η ανάληψη των καθηκόντων του Υπουργείου Εξωτερικών από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα υποδηλώνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

dikaiologitika.gr
Author:

You May Also Like

Αρέσει σε %d bloggers: