Σκέψεις για μεταφορά ασθενών covid19 με τρένο από Θεσσαλονίκη σε Αθήνα

Η κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα είναι κρίσιμη, οι ΜΕΘ λιγοστεύουν τα πάντα είναι σε οριακό σημείο. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος υπάρχουν σκέψεις για διακομιδή ασθενών με τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τη Θεσσαλονίκη σε νοσοκομεία της Αθήνας. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ένα τρένο έχει φτάσει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να διαμορφωθεί σε ΜΕΘ για να μεταφέρει διασωληνωμένους ασθενείς, εάν χρειαστεί.

Μάλιστα, για το λόγο αυτό χθες έφθασε στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα αμαξοστοιχία με συγκεκριμένων προδιαγραφών βαγόνια, τα οποία εξετάστηκαν από στελέχη του ΕΚΑΒ για το αν μπορούν να διαμορφωθούν σε χώρους φιλοξενίας διασωληνωμένων ασθενών και να υποστηρίξουν την ασφαλή διακομιδή τους, σύμφωνα με το protothema.gr.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης, ιδίως στις ΜΕΘ, έχουν ενημερωθεί ότι θα γίνουν διακομιδές ασθενών προς νοσοκομεία της Αττικής και καλούνται να αξιολογήσουν ποιοι ασθενείς πληρούν τα κριτήρια ώστε να δρομολογηθούν οι διακομιδές, πχ το βασικό κριτήριο της σταθερής αιμοδυναμικής κατάστασης.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box