Σέρρες : Η Χλόη Κουτσουμπέλη παρουσιάζει τα βραβευμένα βιβλία της

Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων  Ν. Σερρών θα παρουσιάσουν τα δύο τελευταία βιβλία της βραβευμένης Χλόης Κουτσουμπέλη την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου στις 8 το βράδυ. Πρόκειται για την ποιητική συλλογή «ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΝΤΕ-ΣΠΕΡΕ», που θα παρουσιάσει η ψυχολόγος – ποιήτρια Δέσποινα Καϊτατζή-Χουλιούμη. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η φιλόλογος Ισιδώρα Μάλαμα, γενική  γραμματέας του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Σερρών. Το δεύτερο βιβλίο είναι ένα μυθιστόρημα με τίτλο «Ο ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΚΥ-ΡΙΟΥ ΚΛΑΙΝ», που θα παρουσιάσει η φιλόλογος Δώρα Μπαγανά, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Σερρών.

 

Το βιογραφικό της κυρία Κουτσουμπέλη

 

Η Χλόη Κουτσουμπέλη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1962 και σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε στον τραπεζικό τομέα. Τα τελευταία χρόνια συντονίζει ένα εργαστήρι γραφής στην Θεσσαλονίκη και στο Πήλιο.

 

Έχει εκδώσει εννέα ποιητικές συλλογές με τελευταία ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΝΤΕΣΠΕΡΕ, εκδόσεις Πόλις 2018, δύο μυθιστορήματα με τελευταίο Ο ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΛΑΙΝ εκδόσεις Μελάνι 2017, δύο θεατρικά έργα εκ των οποίων το ένα με τίτλο ΟΡΦΕΑΣ ΣΤΟ ΜΠΑΡ ανέβηκε από το θέατρο ΑΓΟΡΑ στην Πάτρα το 2014. Για την συλλογή της ΟΙ ΟΜΟΤΡΑΠΕΖΟΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΓΗΣ, εκδόσεις Γαβριηλίδης 2016 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης.

 

Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, του Κύκλου Ποιητών και της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης.

 

www.ert.gr

Πηγή: ert.gr
Author:

Λεωνίδας Κασάπης
Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: