Σάλος με τα jesus…air παπούτσια με νερό του Ιορδάνη (φωτο)

Παπούτσια ευλογημένα από τον Ιορδάνη ποταμό.. λανσάρει η γνωστή αθλητική αλυσίδα. Μάλιστα τα παπούτσια τα οποία φέρουν στα κορδόνια τους τον εσταυρωμένο, και νερό από τον Ιορδάνη ποταμό στα πέλματα, ξεπούλησαν μέσα σε λίγα λεπτά παρά το γεγονός ότι το κόστους τους αγγίζει τα 3.000 δολάρια.

Η περιορισμένη έκδοση του μοντέλου με την ονομασία «Παπούτσια του Ιησού» ήταν αρχικά το εύρημα μιας εταιρείας με έδρα το Μπρούκλιν, της MSCHF, η οποία τα έφτιαξε χρησιμοποιώντας 100% μαλλί από λιβάνι, ενώ πρόσθεσε και τον σταυρό στα κορδόνια κατ’ αντιστοιχία με το θέμα.

Τα μόλις 24 ζευγάρια που κυκλοφόρησαν ξεπούλησαν μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, ενώ το κόστος τους άγγιζε τα 3.000 δολάρια.

Ο δημιουργός του παπουτσιού, ανέφερε ότι ο σχεδιασμός δε συνδέεται καθόλου με τη γνωστή εταιρεία αθλητικών, ενώ παράλληλα έσπευσε να εξηγήσει ότι ο πάτος του παπουτσιού είναι γεμάτος με χρωματισμένο ιερό νερό, προκειμένου να είναι ξεκάθαρα ορατό στη σόλα του «παπουτσιού του Χριστού».

παπουτσι 5

Μάλιστα, από τη μια πλευρά του παπουτσιού μπορεί κανείς να δει γραμμένο το «MT.14: 25», το οποίο αναφέρεται σε απόσπασμα της Βίβλου που περιγράφει τον Ιησού να περπατά στο νερό.

Στην πίσω πλευρά του ζευγαριού είναι γραμμένο κάθετα στο δεξί παπούτσι το «MSCHF» (της εταιρείας με έδρα στο Μπρούκλιν), ενώ στο αριστερό αναγράφεται «INRI» , το οποίο προέρχεται από τη λατινική φράση «Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum» που σημαίνει «Ιησούς Ναζωραίος Βασιλιάς των Ιουδαίων».

παπουτσι 3

Ο χαρακτηριστικός κόκκινος πάτος στο εσωτερικό του παπουτσιού είναι εμπνευσμένος από τα χαρακτηριστικά κόκκινα παπούτσια του Πάπα Βενέδικτου.

Ο εμπορικός διευθυντής, δήλωσε: «Σκεπτόμενοι μια άλλη γνωστή συνεργασία που πουλά αθλητικά παπούτσια διαφημίζοντας οινοποιεία, θέλαμε να δείξουμε πόσο «εξωφρενική» έχει γίνει ή «συνεργασία» μας με τον πολιτισμό.Αναρωτιόμασταν, λοιπόν, πώς θα έμοιαζε μια «συνεργασία» με τον Ιησού Χριστο; Και νομίζω πετύχαμε διάνα»

Ο δημιουργός φρόντισε να δώσει σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια, καθώς ακόμα και το κουτί των παπουτσιών ταίριαζε στο θρησκευτικό θέμα. Η ομάδα σχεδίασε έναν άγγελο στο κουτί, όπως και μια σφραγίδα εμπνευσμένη από την Παπική σφραγίδα.

παπουτσι 2
παπουτσι 1

Ο ίδιος, μάλιστα εξήγησε αναφορικά με το «ιερό νερό» ότι έχει ένα φίλο στο Ισραήλ και το νερό από τον Ιορδάνη ποταμό που βρίσκεται στη σόλα είναι ευλογημένο από κάποιον ιερέα.

Παρόλο, που σε πρώτη φάση δημιουργήθηκαν μόνο 24 ζευγάρια του συγκεκριμένου μοντέλου, ο ιδρυτής της μάρκας, υπογράμμισε ότι μπορεί να υπάρξει μια «δεύτερη έλευση» στο μέλλον.

Photo: Daily Mail

ΠΗΓΗ:dikaiologitika.gr

Αρέσει σε %d bloggers: