Ραγδαίες εξελίξεις: Οι 6 που στήριξαν την κυβέρνηση προσχώρησαν στην πλειοψηφία

Την προσμέτρηση των θετικών ψήφων τους στην κυβερνητική πλειοψηφία ζήτησαν οι έξι βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Προκειμένου να διαλυθεί κάθε αμφισβήτηση ότι υπάρχει η πλειοψηφία για να υπερψηφίζονται τα νομοσχέδια οι έξι βουλευτές (Παπακώστα, Κουντουρά , Κόκκαλης , Παπαχριστόπουλος, Ζουράρις και Δανέλλης) έστειλαν επιστολή στο Προεδρείο της Βουλής ζητώντας εφ’ εξής η ψήφος τους να προσμετράται στην ψήφο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στα νομοσχέδια τα οποία θα κατατίθενται στη Βουλή.

Οι επιστολές των ανεξάρτητων βουλευτών στον Πρόεδρο της Βουλής

Παρά το γεγονός ότι οι έξι βουλευτές δεν εντάσσονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ , ουσιαστικά από σήμερα η κυβερνητική Κ.Ο. θα αριθμεί 151 βουλευτές ώστε να μην τίθεται θέμα αμφισβήτησης ούτε στις επιτροπές ούτε στην Ολομέλεια.

Την επιστολή των 6 βουλευτών διάβασε στην Ολομέλεια της Βουλής ο προεδρεύων:

Είχε προηγηθεί η δήλωση του υπουργού επικρατείας Χρ. Βερναδάκη στο News 24/7, ο ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πλειοψηφία των 151 θα φανεί στη Βουλή και είπε ότι θα μελετηθεί και το σενάριο προσχώρησης αν χρειαστεί των 6 που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν αισθανόμαστε ότι είμαστε σε πίεση» δήλωσε, αναφορικά με τις εκλογές, ο υπουργός Επικρατείας και ανέφερε επίσης ότι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα εκφραστεί η διεύρυνση που επιδιώκει το κόμμα.

Την προσχώρηση προανήγγιλε έμμεσα και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Μη μου ζητάτε να σας απαντήσω για πράγματα τα οποία είναι κοντός ψαλμός…».

Πηγή real.gr ( του Γιώργου Λυκουρέντζου )

You May Also Like

Αρέσει σε %d bloggers: