Ρέμα της Ραφήνας: Παρέμβαση κατοίκων στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Το παρόν έδωσαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, τη Μ. Τρίτη κάτοικοι της περιοχής της Ραφήνας, με αφορμή τη συζήτηση για επικείμενες παρεμβάσεις στο μεγάλο ρέμα της Ραφήνας.

Όπως αναφέρει η Κίνηση για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, που εδώ και καιρό δραστηριοποιείται για το θέμα αυτό: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής συνεδρίασε για να γνωμοδοτήσει υπερ ή κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου της Οριοθέτησης και της Διευθέτησης του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο γνωμοδότησε τελικά θετικά υπερ της μελέτης.
Στην πραγματικότητα η γνωμοδότηση βασίστηκε στη θετική κρίση της παράταξης που πλειοψηφεί στο Συμβούλιο, όπως γίνεται στις περισσότερες συνεδριάσεις.

Αντίθετα οι περισσότερες από τις υπόλοιπες παρατάξεις άσκησαν δρυμεία Κρτική επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Ακούστηκαν εξαιρετικές απόψεις, το θέμα αναλύθηκε περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά.
Οι περισσότερες από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης γνωμοδότησαν αρνητικά επί της Μελέτης τεκμηριώνοντας τις διαφωνίες τους.

Μέλη της Κίνησης για το Ρέμα, μέλη του Συλλόγου «ΡΟΗ – Πολίτες Υπερ των Ρεμάτων», μέλη των Κινήσεων για τον Ποδονίφτη και την Πικροδάφνη, αρκετοί Ραφηνιώτες, φίλοι της Φύσης και των Ρεμάτων βρέθηκαν στη Συνεδρίαση για να υποστηρίξουν το αυτονόητο.
Η Μελέτη αυτή είναι καταστρεπτική για το περιβάλλον, προκαλεί μη αντιστρεπτές αλλοιώσεις και ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου και για τα υπόλοιπα Ρέματα της Αττικής και της Ελλάδας».

Πηγή φωτο: Κίνηση για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας,

 

www.ert.gr

ert.gr
Author:

Νάσος Μπράτσος

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: