Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

π. Ηλίας Μάκος: να σκορπάμε την αγάπη γύρω μας

ΕΝΟΡΙΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Πρωτοχρονιά με Βασιλόπιτες για υγεία και ευτυχία

Και φέτος, την πρώτη του νέου έτους 2022, η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας έκοψε δύο βασιλόπιτες, μια για τους ηλικιωμένους και μια για μικρά παιδιά.

Η πρώτη κόπηκε από γέροντα και η δεύτερη από κοριτσάκι.

Παρά την εορταστική ατμόσφαιρα,  όλων η σκέψη και η προσευχή ήταν σε όλους τους ασθενείς, είτε νοσούν από κορωνοϊό, είτε από άλλη αρρώστια. 

Και οι ευχές για υγεία ολόθυμες. Και η ελπίδα για το κάτι άλλο, το καλύτερο, αναστημένη. Και κάθετο το χαμόγελο,  για ένα άπειρο σύμπαν στην καρδιά μας, παρά τις αδυναμίες μας και τις αποτυχίες μας.  

Όπως τόνισε ο π. Ηλίας Μάκος να σκορπάμε την αγάπη γύρω μας, για να πλημμυρίσει ο κόσμος όλος με την ευωδιά της και να είναι αυτή η αγάπη ένα στήριγμα στη ζοφερή σημερινή πραγματικότητα.

Και προέτρεψε μέσα στο νοσηρό κλίμα άγχους και ταραχής, που βιώνουμε, να μη διαταραχθούν οι ανθρώπινες σχέσεις, κάτι, που προϋποθέτει ατμόσφαιρα ψυχικής γαλήνης και ηρεμίας και γκρέμισμα του τείχους του μονωτισμού. 

Και κατέληξε σημειώνοντας ότι οι ημέρες κυλούν και χάνονται ορμητικά και μέσα στην παραζάλη της καθημερινότητας αφήνουμε να μας ξεφεύγουν οι στιγμές. Αν ζούμε το “κάθε τώρα” θεάρεστα και το μέλλον μας θα εξελιχθεί το ίδιο θεάρεστα. 

Ας ποντάρουμε στην πίστη, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα.