Πύρινος εφιάλτης στη Βαρυμπόμπη: Εκκενώνονται οι Αδάμες

Εκκενώνονται οι Αδάμες και οικειοθελώς φεύγουν κάτοικοι από τη Βαρυμπόμπη καθώς η φωτιά κατευθύνεται προς την πλατεία. Εκκενώθηκε προληπτικά κατασκήνωση και τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο όπου τα παιδιά τα παραλαμβάνουν οι γονείς τους. 

Εκκενώνονται σπίτια στην περιοχή της Βαρυμπόμπης λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ ενισχύονται και πάλι οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.Εκκενώνονται οι Αδάμες και οικειοθελώς φεύγουν κάτοικοι από τη Βαρυμπόμπη καθώς η φωτιά κατευθύνεται προς την πλατεία. Εκκενώθηκε προληπτικά κατασκήνωση και τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο όπου τα παιδιά τα παραλαμβάνουν οι γονείς τους. 

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου πετούν με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής πάνω από τη φωτιά συντονίζοντας από αέρος τις δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ το γενικό συντονισμό έχει ο αρχηγός του ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης.

Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς παρακολουθεί τις εξελίξεις από το Κέντρο Επιχειρήσεων.

Μετά τη νέα ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης στην περιοχή της Άνω Βαρυμπόμπης επιχειρούν συνολικά 350 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν πολλές εθελοντικές ομάδες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Ταυτόχρονα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχει ήδη αρχίσει τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα, διακόπηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας λόγω της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από την αστυνομία, η κυκλοφορία διακόπηκε στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος της Λυκόβρυσης και στο ρεύμα προς Πειραιά από την έξοδο του Αγίου Στεφάνου.

Πριν από λίγο εστάλη νέο μήνυμα από το 112 το οποίο αναφέρει “αν βρίσκεστε στην περιοχή Μορτερό, βόρεια του κόμβου Ερυθραίας, κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες, για να μην μπουν στο εσωτερικό του σπιτιού καύτρες. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών”.

Δείτε βίντεο ντοκουμέντα που έστειλαν στο real.gr. αναγνώστες από την περιοχή της πυρκαγιάς:

Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, το θετικό είναι ότι δεν φυσάει δυνατός αέρας κάτι που αφήνει ελπίδες να οριοθετηθεί η πυρκαγιά, η οποία ωστόσο βρίσκεται σε εξέλιξη.

 Σημειώνεται ότι έγιναν και αρκετές εκρήξεις που μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί από πού προήλθαν κάτι που θα διευκρινιστεί αφού τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 με το οποίο καλούνται να κλείσουν πόρτες, παράθυρα και καμινάδες προκειμένου να μην μπουν σπίθες στα σπίτια τους και προκληθεί πυρκαγιά.

πηγη real.gr Του Θεοδόση Π. Πάνου

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box