Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Πως να προετοιμαστείς κατάλληλα για την συνέντευξη

Είτε βρίσκεσαι πρώτη φορά στην διαδικασία αναζήτησης εργασίας, είτε όχι, είναι σίγουρα μια δύσκολη περίοδος της ζωής σου όπου χαρακτηρίζεται από άγχος, διαρκή έρευνα της ιδανικής θέσης εργασίας που ταιριάζει στα προσόντα σου και φυσικά ατελείωτες συνεντεύξεις. Πρέπει να εντυπωσιάσεις και να ξεχωρίσεις ανάμεσα σε δεκάδες άλλους υποψηφίους και πως θα το πετύχεις αν δεν έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα; Δεν χρειάζεται να ανησυχείς, βρες παρακάτω όλα τα tips που χρειάζεται να ξέρεις και κέρδισε τις εντυπώσεις από το πρώτο λεπτό. 

Προετοιμάσου για τις βασικές ερωτήσεις  

Μια συνέντευξη δεν παύει να είναι ένας διάλογος και ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις ακριβώς τι θα ερωτηθείς ή προς ποια κατεύθυνση θα οδηγηθεί η συζήτηση. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένες ερωτήσεις που τίθενται προς απάντηση στις περισσότερες συνεντεύξεις. Για παράδειγμα είναι πολύ συχνό να σε ρωτούν γιατί θα ήθελες να εργαστείς στην συγκεκριμένη εταιρεία, ποια θεωρείς ότι είναι τα δυνατά και τα αδύναμα στοιχεία του χαρακτήρα σου, γιατί αποχώρησες από την προηγούμενη εργασία σου, με ποιο χρηματικό ποσό θα ήθελες να εργαστείς  κ.λπ. Είναι καλό να έχεις προσχεδιάσει στο μυαλό σου κάποιες μικρές απαντήσεις για κάθε ερώτηση τις οποίες μπορείς φυσικά να εμπλουτίσεις την στιγμή της συνέντευξης. 

Τύπωσε το βιογραφικό σου 

Ακόμη και αν δεν το θεωρείς απαραίτητο, καθώς έχεις στείλει το βιογραφικό σου στην εταιρεία σε ηλεκτρονική μορφή πριν σε καλέσουν για συνέντευξη, είναι σημαντικό να έχεις προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο. Τύπωσε λοιπόν το βιογραφικό σου σημείωμα δείχνοντας επαγγελματισμό και προνοητικότητα και κερδίζοντας extra πόντους στα μάτια των συνεντευξιαστών. Για τον ίδιο σκοπό μπορείς να έχεις φροντίσει να πάρεις μαζί σου σημειωματάρια ή ημερολόγια https://flexbook.gr/el/6-imerologio-2023  αλλά και προϊόντα σημειώσεων https://flexbook.gr/el/ όπως στυλό, ώστε σε περίπτωση που κληθείς να σημειώσεις κάτι να μην ψάχνεις πανικόβλητος.  

Δώσε προσοχή στην εμφάνισή σου

Η πρώτη εντύπωση είναι πολύ σημαντική, φρόντισε λοιπόν να σχηματίσεις μια θετική εικόνα στους συνεντευξιαστές από την στιγμή που θα μπεις στον χώρο της συνέντευξης. Το dress code που επιβάλλεται σε αυτή την περίσταση είναι συγκεκριμένο και οφείλεις να το ακολουθήσεις. Τα πιο αποκαλυπτικά ρούχα, οι υπερβολικά fashionable συνδυασμοί χρωμάτων ή τα ρούχα με σκισίματα δεν έχουν σίγουρα θέση σε αυτή την περίσταση οπότε καλό θα ήταν να τα αποφύγεις. Προτίμησε ένα πουκάμισο με ένα κομψό παντελόνι, ένα τζιν παντελόνι με σακάκι ή ένα κουστούμι που είναι πάντα διαχρονικό και εντυπωσιακό. Μην παραλείψεις να χτενίσεις τα μαλλιά σου και αν είσαι γένους θηλυκού φρόντισε το make up σου να είναι επιμελημένο αλλά ανάλαφρο. Είμαστε σίγουροι ότι η δουλεία θα είναι σύντομα δική σου!