Πρώτο το κόμμα «Brexit» σε δημοσκόπηση ενόψει ευρωεκλογών

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης για συμμετοχή στις ευρωεκλογές οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το κόμμα «The Brexit Party» του ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ, να προηγείται. Αντίθετα το κόμμα των Συντηρητικών έρχεται τρίτο, για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση εκλογικής αναμέτρησης.

Προβάδισμα 30% έχει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το κόμμα του υπερεθνικιστή Φάρατζ τον οποίο και αποκαλούν αρχιτέκτονα του Brexit. Aκολουθούν οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί με 21% και τέλος, οι Συντηρητικοί με μόλις 13%.

Επιθέσεις κατά πρόσωπο δέχεται πλέον η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι από τους βουλευτές του κόμματος της που την καλούν να αποχωρήσει. Η πρωθυπουργός πήρε προθεσμία μια εβδομάδα να ανακοινώσει ημερομηνία αποχώρησης της, ενώ πάγια θέση της είναι ότι θα εγκαταλείψει την ηγεσία του κόμματος, εάν πρώτα εγκριθεί η συμφωνία αποχώρησης στην οποία η ίδια κατέληξε με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ως προς την πιθανή ημερομηνία εξόδου της Βρετανίας, βουλευτές δεν αποκλείουν ενδεχόμενη ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες με το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, με στόχο να ανοίξει ο δρόμος προς το Brexit.

«Ιδανικά θα θέλαμε να βρεθούμε σε μια κατάσταση, όπου οι ευρωβουλευτές από τη Βρετανία να μην καταλάβουν ποτέ τις έδρες τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», δηλώνει ο ντε φάκτο αναπληρωτής της Μέι, Ντέιβιντ Λίντινγκτον.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

www.ert.gr

ert.gr
Author:

Σοφία Χούντα

You May Also Like

Αρέσει σε %d bloggers: