Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Πρόταση της ΤΚ Παραμυθιάς προς τον δήμο Σουλίου

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η χώρα βρίσκεται στην ίδια κατάσταση, κατά συνέπεια και ο Δήμος Σουλίου.

Παρόλο που ο πληθυσμός, ορθά δυσανασχετεί με την υπάρχουσα κατάσταση, η υγειονομική κρίση γεννά μια ευκαιρία την οποία έχει υποχρέωση η Δημοτική αρχή να αξιοποιήσει. Η πρότερη περίοδος καραντίνας μας έδωσε γνώση για το πως να αντιμετωπίζουμε τα lockdown. Η Δημοτική μηχανή δεν θα πρέπει σε αυτές τις περιόδους να υπολειτουργεί αλλά αντίθετα να καλύπτει κενά που ενδεχομένως έχουν δημιουργηθεί, ειδικά σε ότι αφορά τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Την περίοδο του κατ´ οίκον περιορισμού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γίνουν εργασίες μέσα στην πόλη που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν αρκετά δύσκολες να πραγματοποιηθούν. Στην πρώτη καραντίνα δεν αξιοποιήσαμε αυτή την ευκαιρία, τώρα όμως μπορούμε. Συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να γίνουν διαγραμμίσεις δρόμων, διαβάσεων, αφαίρεση παράνομων πινακίδων, τοποθέτηση κυκλοφοριακής σήμανσης, περαιτέρω καθαρισμός φρεατίων, κλάδεμα επικίνδυνων δέντρων, καθάρισμα στα αυλάκια περιοχών που κινδυνεύουν με υπερχείλιση, καλλωπισμός δέντρων, επισκευές πεζοδρομίων, επισκευές αστικού εξοπλισμού, αποτελεσματικότερος καθαρισμός δρόμων και πεζοδρόμων, καθαρισμός δημοτικών κτιρίων και πολλές ακόμα ενέργειες.

Τις επόμενες τρεις εβδομάδες η δημοτική αρχή μπορεί να πραγματοποιήσει μια πλειάδα μικροπαρεμβάσεων, οι οποίες είναι ικανές να αλλάξουν αρκετά την εικόνα της πόλης αλλά και των κοινοτήτων του Δήμου. Μπορούν να γίνουν ευκολότερα παρατηρήσεις αστοχιών, καταγραφή προβλημάτων και σχεδιασμός λύσεων. Η δημοτική αρχή χρειάζεται να αντιμετωπίσει αυτές τις 20 μέρες ως ευκαιρία, μια ευκαιρία να κερδηθεί χαμένο έδαφος.
Ως μέλη του τοπικού συμβουλίου της κοινότητας Παραμυθιάς αλλά πρωτίστως ως πολίτες της είμαστε στην διάθεση της Δημοτικής αρχής ώστε να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο σε αυτή την προσπάθεια.

Εκ μέρους των μελών της τοπικής κοινότητας Παραμυθιάς.