Πρόστιμο 500 ευρώ σε φούρναρη επειδή δεν έκοψε απόδειξη για ένα κουλούρι

Φούρναρης στην Ηλεία, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 500 ευρώ, για ένα κουλούρι, που όπως υποστηρίζει έδωσε στη μητέρα του, χωρίς να κόψει απόδειξη.

Φορολογικοί ελεγκτές από τη Μεσσηνία μετέβησαν στον Πύργο Ηλείας προκειμένου να κάνουν ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων. Μπήκαν σε έναν φούρνο όπου μέσα ήταν μία κυρία η οποία κρατούσε ένα κουλούρι, της ζήτησαν την απόδειξη και αφού διαπίστωσαν ότι δεν είχε απευθύνθηκαν στον καταστηματάρχη.

Εκείνος τους είπε ότι η κυρία είναι η μητέρα του και πως της χάρισε το κουλούρι για αυτό και δεν έκοψε απόδειξη. Στη συνέχεια του ζήτησαν τη μνήμη της ταμειακής μηχανής για να δουν πόσες αποδείξεις είχε κόψει. Η συνολική αξία των αποδείξεων που είχε κόψει ήταν 70 ευρώ. Οι ελεγκτές έκριναν ότι το ποσό αυτό είναι περιορισμένο και ότι θα έπρεπε να έχει κόψει περισσότερες αποδείξεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι ελεγκτές για το κουλούρι αξίας 0,80 λεπτών του ευρώ που είχε δώσει ο φούρναρης στη μητέρα του, του επέβαλαν πρόστιμο 500 ευρώ που προβλέπει η φορολογική νομοθεσία.

Τι λένε πηγές της ΑΑΔΕ για το περιστατικό

Σχετικά με την υπόθεση προστίμου σε φούρνο του Πύργου, πηγές της ΑΑΔΕ επισημαίνουν ότι ο νόμος προβλέπει κυρώσεις, ακόμα και για μη έκδοση έστω και μίας απόδειξης, ανεξαρτήτως ποσού.

Η διαγραφή ή όχι του προστίμου θα εξαρτηθεί από τις περαιτέρω εξηγήσεις, που θα δώσει η εν λόγω ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία (υπόχρεη να τηρεί διπλογραφικά βιβλία), όπως προβλέπεται από τη σχετική διαδικασία, εξηγούν πηγές της ΑΑΔΕ.

Προσθέτουν ακόμα πως, από έναν πρώτο έλεγχο, φαίνεται να υπάρχουν ορισμένα σημεία σχετικά με τη συνολική φορολογική συμμόρφωση της συγκεκριμένης εταιρείας, που παραμένουν αδιευκρίνιστα και για τα οποία θα απαιτηθεί ενδελεχής έλεγχος.

πηγή: real.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: