Πρόσβαση στο όνειρο: βίντεο για την παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ

3 Δεκέμβρη Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία
«Πρόσβαση στο Όνειρο»
Αφιερωμένο Εις Μνήμη της Χριστίνας Πολίτη.

Από την Ηρώ Στεφάνου

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ο τρόπος με το οποίο η κοινωνία ορίζει την αναπηρία εξηγεί τις δυσκολίες που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία. Στην πραγματικότητα η δυσλειτουργία έχει να κάνει ελάχιστα με τις δυσκολίες που βιώνουν τα άτομα. Η πραγματική αιτία είναι η ίδια η κοινωνία αφού κάνει την καθημερινότητα για τους ανθρώπους αυτούς, έναν Γολγοθά, λόγω της αδυναμίας πρόσβασης σε κοινόχρηστους χώρους, δημόσια κτήρια, μέσα μεταφοράς αλλά και εκκλησίες, όπου εδώ εστιάζουμε στο δικό μας θέμα φωτογράφησης αφού είναι υποχρέωση της κάθε ενορίας να υπάρχει πρόσβαση αναπήρων. Ο γάμος αποτελεί ένα κάστρο της ανθρώπινης ψυχής και αυτό ήταν το κίνητρο μας και η βάση της ιδέας μας. Στόχος μας να φωνάξουμε πως όλοι είμαστε ίσοι, όλοι έχουμε δικαίωμα στο όνειρο. Υπάρχουν κι εκείνοι οι γάμοι που μπορούν για πολύ καιρό να μείνουν χαραγμένοι στην μνήμη, όχι μόνο των παρευρισκομένων άλλα και σε όσους δουν τις μοναδικές φωτογραφίες της γλυκιάς μας νύφης. Υποχρέωση μας να αποβάλουμε κάθε προκατάληψη για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, να είμαστε αρωγοί τους κάθε φορά που παρίσταται ανάγκη. Να θυμόμαστε ότι ο ένας για τον άλλον μπορεί να γίνει ένας μικρός «Θεός»


*Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην Ευανθία Ρεμπούτσικα για την παραχώρηση του κομματιού “Μέσα από Σένα “
*Ευχαριστούμε Το κομμωτήριο Χριστίνα Πολίτη για την φροντίδα και τα υπέροχα μαλλιά της νύφης μας, για την εξυπηρέτηση κ για όλο το εθελοντικό έργο της. Μεγάλο μάθημα ζωής για μας, με το χαμόγελο να φωτίζει το πρόσωπο της κ να μας μεταδίδει ενέργεια Κ αγάπη. Καθώς κ τα υπέροχα κορίτσια της Aggeliki Nasi Σαβίνα Τατσάκη BIKTΩPIA MΠEPATH *Ευχαριστούμε θερμά τον π. Ελευθέριο Κωνσταντή για την στήριξη κ την φιλοξενία καθώς κ την Μητρόπολη. Αξίζει να διευκρινιστεί οτι ο Ιερός Ναός Ευαγγελίστρια στην Ηγουμενίτσα διαθέτει μπάρα αναπήρων οι οποίες δεν φαίνονται για τις ανάγκες τις φωτογράφησης κ του μηνύματος μας. *Ευχαριστούμε θερμά την Anastasia Tss κ το Sylvia’s Collection για το υπέροχο ρομαντικο νυφικο κ πέπλο, το μακιγιάζ, το χαμόγελο της κ την σημαντική βοήθεια που μας πρόσφερε. *Ευχαριστούμε πολύ την Ειρηνη-Σπυριδο Κωνστα για τα μπαλόνια την διακόσμηση κ την βοήθεια στην λήψη φωτογραφιών. *Ευχαριστούμε το Ζαχαροπλαστείο Βασίλης Σουτόπουλος για τις μπομπονιέρες την βοήθεια κ την στήριξη στο έργο μας. *Τέλος Ευχαριστούμε το ν Spyros Gkondrasγια την πολύτιμη βοήθεια του

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box