Πρόεδρος Δημοκρατίας από Τρίπολη: «Κάποιοι μπλέκουν την ισχύ του δικαίου με το δίκαιο του ισχυρού»

Πρόεδρος Δημοκρατίας από Τρίπολη: «Κάποιοι μπλέκουν την ισχύ του δικαίου με το δίκαιο του ισχυρού»

Με αφορμή την παρουσία του στην Τρίπολη, για τις λαμπρές εκδηλώσεις της επετείου της Άλωσης της Τριπολιτσάς, ο πρόεδρος της δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στον επιβλητικό-εμβληματικό ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στην Πλατεία ΄Αρεως της Αρκαδικής πρωτεύουσας, έκανε την εξής δήλωση:

«Το μήνυμα για εμάς όλους, μέσα απ’ αυτές τις επετείους δεν είναι μήνυμα μίσους, διχασμού και εκδίκησης. Είμαστε λαός της ειρήνης, της φιλίας, της καλής γειτονίας. Αλλά και λαός που εάν χρειαστεί, να υπερασπιστούμε όλα αυτά που μας ανήκουν και θα το κάνουμε με απόλυτη επιτυχία. Η Τουρκία, οφείλει να γνωρίζει ότι όλα αυτά, έχουν ως θεμέλιο την τήρηση, κατά κεραία, του συνόλου του διεθνούς και του ευρωπαικού δικαίου. Αν αυτά τα τηρεί, εδώ είμαστε εμείς, ακόμα και για την στήριξη της ευρωπαικής της προοπτικής. Αν όχι, προειδοποιούμε, ως εγγυητές της νομιμότητας, θα την επιβάλλουμε και μόνοι μας και δεν είναι αλαζονικό αυτό. Κάποιοι μπλέκουν την ισχύ του δικαίου με το δίκαιο του ισχυρού. Το πρώτο υπερισχύει πάντοτε. Το δεύτερο, είναι ψευδαίσθηση. To πρώτο μπορούμε να τα επιβάλλουμε και θα το επιβάλλουμε».

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr

Πηγή ert.gr
Author:

Σταύρος Ζορμπαλάς
Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: