Πρόεδρος δασκάλων: Δεν θα γίνουμε σάκος του μποξ για τις μάσκες στα σχολεία

Χαρακτηριστική είναι η ανησυχία του προέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Θανάση Κικινή ο οποίος μιλώντας στο Dikaiologitika News ζητά από το υπουργείο Παιδείας άμεση θεσμική θωράκιση για τους δασκάλους οι οποίοι εκ των πραγμάτων θα κληθούν να παίξουν όχι το ρόλο του παιδονόμου αλλά του αστυνόμου στα σχολεία.

«Έχουμε ζήσει παλαιότερα εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων να σύρονται από κακόβουλους γονείς στα αστυνομικά τμήματα για διάφορους λόγους. Φανταστείτε τι θα γίνει τώρα με τις μάσκες. Ζητάμε να περιγραφεί με κάποιο νομικό τρόπο σε υπουργική απόφαση πως εμείς οι εκπαιδευτικοί θα εφαρμόσουμε τις αποφάσεις» λέει και προσθέτει:

«Να είμαστε θεσμικά κατοχυρωμένοι στην άσκηση αυτών των οδηγιών. Εάν οποιοσδήποτε γονέας θεωρεί ότι θίγονται τα συμφέροντα του παιδιού του και θελήσει να στραφεί νομικά, γιατί θα υπάρξουν τέτοιες καταστάσεις, κατά αυτών που υποχρεώνουν το παιδί του να φορέσει μάσκα, να μην την πληρώσουμε εμείς οι εκπαιδευτικοί»ADVERTISING

Γονείς πιέζουν διευθυντές σχολείων

Επί του θέματος αναμένεται να υπάρξει μια ακόμη κοινή υπουργική απόφαση όπως διαβεβαίωσε η Σοφία Ζαχαράκη τη ΔΟΕ, αλλά για την ώρα εκκρεμεί, προκαλώντας ανησυχία σε δασκάλους και καθηγητές οι οποίοι λογικά φοβούνται αρνητικές εκδηλώσεις από γονείς – αρνητές της μάσκας.

Όπως σημειώνει άλλωστε ο κ. Κικινής «όσο κι αν το συγκεκριμένο ρεύμα ανάμεσα στους γονείς είναι μειοψηφικό εντούτοις είναι υπαρκτό» και δημιουργεί προβληματισμό. Αναφέρει μάλιστα περιστατικό όταν του τηλεφώνησαν γονείς από τη Ρόδο για να ζητήσουν από τη ΔΟΕ να στηρίξει τη διαδήλωση κατά της πανδημίας που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο νησί και συνεχίζει λέγοντας.

«Όταν διευθυντής σχολείου έχει ήδη δεχθεί τρεις επιστολές από γονείς που του ζητούσαν τα παιδιά τους να μη φορέσουν μάσκα, έχει τη σημασία του και αποτυπώνει την κατάσταση. Γιατί αν βρεθεί κάποιος από αυτούς τους γονείς και κάνει μήνυση στον διευθυντή και τον τρέχει στο Αυτόφωρο επειδή υποχρέωσε το παιδί του να φορέσει μάσκα δεν χρειάζεται κάτι άλλο για να μπει σε ταλαιπωρίες».

Σοβαρές ελλείψεις σε καθαρίστριες

Η ΔΟΕ παράλληλα κρούει τον κίνδυνο για τους υπεράριθμούς μαθητές στα σχολεία ανά αίθουσα ειδικά στην Αττική που το πρόβλημα φαίνεται πως είναι πολύ μεγάλο. «Το υπουργείο παρουσίασε κάτι αστείες εκθέσεις για να δικαιολογήσει την ύπαρξη των 25 μαθητών. Όταν άπαντες λένε ότι η απόσταση και η χρήση μάσκας είναι τα δύο στοιχεία που αποτρέπουν την επέκταση των κρουσμάτων σε μια σχολική αίθουσα. Για τα μικρότερα παιδιά η μάσκα είναι πρωτόγνωρο και εκεί αναμένουμε προβλήματα μέχρι να μάθουν τη χρήση της. Άρα η απόσταση γίνεται πιο σημαντική. Όπως και η καθαριότητα όπου επίσης υπάρχει πρόβλημα διότι οι καθαρίστριες είναι λίγες. Οι προσλήψεις αυτή τη στιγμή γίνονται με το σταγονόμετρο».

πηγή: dikaiologitika.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: