Πρωτότυπη η παρουσίαση του βιβλίου “Αμα Ζώντας Απλά”

Τη περασμένη Κυριακή στις 10 του Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε μία εντελώς ξεχωριστή παρουσίαση βιβλίου. «Άμα Ζώντας Απλά» ο τίτλος του βιβλίου που έγραψε η Άρτεμις Αγαθοπούλου και όλα γίνανε με μία απλότητα, θα έλεγε κανείς απόλυτα εμπνευσμένη από τη Ποίηση.

Η Άρτεμις Αγαθοπούλου είναι εικαστικός, απόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, ζωγράφος, σκηνογράφος και ηθοποιός – perfomer.

Έκδωσε το πρώτο της βιβλίο με ποίηση και σχέδια τον Ιούνιο του 2018 και αποφάσισε με τη συνεργάτιδα της Μαρία Στεφανίδου, ηθοποιό επίσης του θεάτρου και του κινηματογράφου, να το παρουσιάσουν στο κοινό, με έναν τρόπο θεατρικό, ευφάνταστο, καταφέρνοντας να μεταδώσουν τη ποιητική γραφή αλλά και τη ποιητική «έκσταση» του δημιουργού.

Στήνουν ένα διήμερο workshop λοιπόν, με διαφορετικούς κάθε φορά συμμετέχοντες, και ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα, κάνοντας κάθε φορά ένα διαφορετικό δρώμενο.

Είχαμε τη χαρά, όλο αυτό το εγχείρημα να ξεκινήσει από την Ηγουμενίτσα και να θαυμάσουμε το πάθος, τη φαντασία και τη «τρέλα» του καλλιτέχνη, που κόντρα στις αντιξοότητες του καιρού μας, δημιουργεί, συνθέτει, συνεργάζεται και παράγει τέχνη για όλους, τέχνη απλή, κατανοητή, τέχνη με περίσσια γλύκα και αγάπη.

Στη πρώτη τους απόπειρα, που έλαβε χώρα στη πόλη της Ηγουμενίτσας, και που επιεικώς θα χαρακτηρίσω «γιορτή» συμμετείχε σύσσωμη η ομάδα της, η Ομάδα Τέχνης Φάος, με τους εξής  συνοδοιπόρους – συνεργάτες :

Μαρία Στεφανίδου, Άρτεμις Αγαθοπούλου, Θωμάς Λιώλιος, Νίκος Κολιούσης, Γιώργος Ντάλλας, Αίας Ντάλλας, Κατερίνα Κρίστο, Ζωή Βάνου, Κατερίνα Μπιλιούρη, Σούλα Τριανταφύλλου, Κατερίνα Δούφλια, Μαρίνα Κοσσιόρη, Ελισάβετ Μωραίτη, Δήμητρα Χρόνη, Βασίλης Βουτσής, Σοφία Αλλιγιάννη, Πέτρος Κέσσαρης, Βασιλική Ράπτη, Billie Rose, Παναγιώτα Παππά, Ναυσικά Λατσού, Γιώργος Ντόστας

Στη κάμερα ήταν ο Γιώργος Νάσιος

Και στη φωτογραφία οι Τάσος Γκάνιας, Μαρίνα Οικονόμου και Σπύρος Στουρνάρας.

Επόμενος σταθμός του «Άμα Ζώντας Απλά – Η Ποίηση της Perfomance» είναι τα Ιωάννινα και το Θυμωμένο Πορτραίτο στις 2 κ 3 του μηνός Μαρτίου, και συνεχίζουν Θεσσαλονίκη (Myro Gallery), Ρέθυμνο (Χωράφι), Χανιά (Το μεγάλο Ο) και αλλού.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box