Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Προϊόντα Γάλακτος Σουλίου: Με ποιοτικά υλικά και αγάπη – Συνέντευξη

Προϊόντα Γάλακτος Σουλίου: Με ποιοτικά υλικά και αγάπη

(Προδημοσίευση. Άρθρο από το περιοδικό Step, τεύχος Ιουνίου – Ιουλίου – Κυκλοφορεί από 23 Μαΐου )

Πριν λίγες μέρες μια νέα επιχείρηση στην Θεσπρωτία, στον δήμο Σουλίου, άρχισε να λειτουργεί αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει όραμα, αγάπη και ποιότητα υπάρχει και θέση στις επιλογές των καταναλωτών. Δυο νέοι άνθρωποι, ο Βαγγέλης Καραγιώτης και η Δήμητρα Γκέγκα οραματίστηκαν το δικό τους ποιοτικά γάλα να μπορούν μόνοι τους να το τυποποιούν.  Οι ίδιοι περιγράφουν το εγχείρημα:

«Χρόνια τώρα παράγουμε γάλα υψηλής θρεπτικής αξίας από τα δικά μας ζώα σε μια πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα, ταϊσμένα με τροφές δικής μας παραγωγής, ελεγμένες  από το αρχικό έως το τελικό στάδιο παραγωγής τους.

 Καθημερινά μεταφέρουμε φρέσκο γάλα στις εγκαταστάσεις μας όπου εκεί το άρτια καταρτισμένο προσωπικό μας θα του χαρίσει τη φροντίδα που του αξίζει. Με υπερσύγχρονες μεθόδους επεξεργασίας αλλά και σεβασμό στην παράδοση και στις γεύσεις που μεγαλώσαμε, με κύριο μέλημα την τήρηση των κανόνων υγιεινής και τη διατήρηση όλων των θρεπτικών συστατικών, παράγονται τα προϊόντα μας.

 Μοναδική μας συνταγή η αγάπη μας για τη φύση και το μεράκι μας για τα ζώα. Προϊόντα που παράγονται καθημερινά για να φτάνουν πάντα φρέσκα και αναλλοίωτα  στο τραπέζι σας. Από το Α ως το Ω δικά μας».

Το περιοδικό Step βρέθηκε στον χώρο της παραγωγής και μίλησε με τον Βαγγέλη Καραγιώτη.

Πείτε μας λίγα λόγια για τα προϊόντα σας:

Τα προϊόντα παράγονται καθημερινά και περνάνε σε όλα τους τα στάδια από τα χέρια μας. Από το στάδιο της εκτροφής των ζώων μας ως την παραγωγή του γάλακτος, την παστερίωση και την παρασκευή των προϊόντων είναι όλα δική μας υπόθεση.

Ποια ήταν η αρχική ιδέα και πώς οδηγηθήκατε στην υλοποίηση της;

Όταν δουλεύεις επίμονα σε ένα αντικείμενο θέλεις το αποτέλεσμα να είναι άριστο. Έτσι λοιπόν βλέποντας την ανάγκη της αγοράς για ποιοτικά και παραδοσιακά προϊόντα  αποφασίσαμε να διαχειριστούμε την πρώτη ύλη που παράγουμε, εμείς οι ίδιοι, ως το τελικό της στάδιο και το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία «προϊόντων Σουλίου». Σε δικό μας χώρο, με δικούς μας άρτια εκπαιδευμένους ανθρώπους όπου έχουμε μία καθόλα ελεγχόμενη παραγωγή. Πιστοί στην παράδοση αλλά ακολουθώντας τις επιταγές του σήμερα όσο αφορά τους ποιοτικούς ελέγχους και τους κανόνες υγιεινής. Συμβουλευθήκαμε κορυφαίους ειδικούς, κοπιάσαμε και το αποτέλεσμα είναι αντάξιο των προσδοκιών μας. Μένει πλέον και η άποψη του κόσμου που για εμάς είναι και το σημαντικότερο.

Ποιος είναι ο άμεσος στόχος σας;

Στόχος μας είναι να αγαπηθούν τα προϊόντα από τον κόσμο. Θέλουμε να δούμε την επιχείρηση μας να προοδεύει όπως κάθε επαγγελματίας, και γι΄αυτό θα είμαστε αυστηροί στην ποιότητα των προϊόντων προχωρώντας  με αργά και σταθερά βήματα.

Τα προϊόντα σας που μπορούμε να τα βρούμε;

Σε πρώτη φάση τα προϊόντα μας βρίσκονται ήδη στα ψυγεία των περισσότερων Super Markets των νομών Θεσπρωτίας και Πρέβεζας. Στο άμεσο μέλλον ευελπιστούμε να βρίσκονται και στους υπόλοιπους νομούς της Ηπείρου και γιατί όχι και ευρύτερα.