Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Προγραμματισμένη συνάντηση Θωμά Πιτούλη με Γιάννη Γόγολο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 09.12.2021

Γιάννη Κ.  Γόγολου,  Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Ηγουμενίτσας

 Χθες Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης κ. Γιάννης Γόγολος, επισκέφθηκε τον κ. Πιτούλη Θωμά Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κατόπιν προγραμματισμένης συνάντησης, προκειμένου να συζητήσουν  θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων και των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας.    

   Η ατζέντα της συζήτησης ήταν :

   Τα σχέδια και η ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας ως όπλα ενάντια στην κλιματική κρίση, με έμφαση στην περίοδο του χειμώνα που διανύουμε σε ότι αφορά τις πλημμύρες, τις κατολισθήσεις κλπ. Πρότεινε ακόμη  στα σχέδια να υπάρξει πρόβλεψη για τις κτηνοτροφικές μονάδες και τα επιβίωση των ζώων όπου απαιτηθεί.

  Η αυξανόμενη ενδοσχολική  βία  και το Bulling  στις σχολικές μονάδες. Ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων και αυξημένος έλεγχος από τους αρμόδιους. Το φαινόμενο εξαπλώνεται και σε χώρους έξω από τα σχολεία, πλατείες, χώρους συνάντησης των νεαρών. Ήδη η ΕΛ.ΑΣ. έχει επιληφθεί δύο ανάλογων περιστατικών.

  Η έκρηξη της ενδοοικογενειακής βίας που διογκώθηκε την περίοδο της πανδημίας. Η υποστήριξη γυναικών σε τοπικό επίπεδο που βιώνουν αυτές τις θλιβερές καταστάσεις. Οι δεκατέσσερις (14) γυναικοκτονίες μέσα στο 2021 είναι αρνητικό ρεκόρ σε αναλογία πληθυσμού για την Ευρώπη. Σίγουρα κάποιες  θα είχαν  προληφθεί αν ως κοινωνία ”είχαμε τη δυνατότητα να ακούσουμε τις γυναίκες”. Παρόμοια συζήτηση είχε γίνει κατόπιν ερώτησής μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά αποδοκιμάστηκαν οι προτάσεις μου από την Δημοτική Αρχή …. “γιατί είναι δουλειά της Αστυνομίας και άλλων φορέων “ , όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος. 

   Τέλος συζητήθηκε για την περιοχή μας, η προοπτική της πρωτοβουλίας Digital Nomads της νέας μορφής τουρισμού που συνήθως κινείται off season και επιλέγει όλων των ειδών τα καταλύματα και περιοχές με τις κατάλληλες υποδομές. Γιατί η Καλαμάτα και όχι η Ηγουμενίτσα ;