Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Προβληματισμός και σε Προδρόμι και Καμίνι για μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας

Μετά τους κατοίκους των χωριών του Αχέροντα σειρά έχουν οι κάτοικοι του Προδρομίου και Καμινίου να προβληματίζονται για μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι ίδιοι επενδυτές.

Χθες έγινε μια συνάντηση στο Προδρόμι παρουσία και των επενδυτών όπου οι κάτοικοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους. Ο πολιτιστικός σύλλογος Προδρομίου θα συνεδριάσει σήμερα για να αποφασίσει για το θέμα ενώ στο Καμίνι είχε προγραμματιστεί για σήμερα συνεδρίαση της τοπικής αρχής.

Στην σελίδα του συλλόγου Προδρομίου αναρτήθηκε το εξής κείμενο:

Ενημέρωση‼️

Σχετικά με τη δημιουργία μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ Προδρομίου-Καμινίου.

Χτες, Σάββατο 13/02, υπέπεσε στην αντίληψη κατοίκων η έναρξη εργασιών, σε ιδιωτική έκταση μεταξύ Προδρομίου και Καμινιου, δημιουργιας μοναδας ηλεκτρικης ενεργειας και έπειτα από κάλεσμα κατοίκων των χωριών Προδρομίου-Καμινιου, συγκεντρώθηκαν στο Κοινοτικό γραφείο Προδρομίου εκτακτως, οι πρόεδροι των δυο κοινοτήτων, μέλη των τοπικων συμβουλίων, κάτοικοι των δυο χωριών, η γραμματέας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Προδρομίου και οι επενδυτές- ιδιώτες του έργου.

Ο λόγος της συνάντησης αυτής ήταν ο έκδηλος προβληματισμός και η αντίδραση των κατοίκων, τόσο για την ίδια την δημιουργία της συγκεκριμενης μονάδας εντός κατοικημένης περιοχής όσο και για τη μη ενημέρωση και γνώση των κατοίκων γι αυτή. Είχε προηγηθεί μια μέρα πριν ανακοίνωση- καταγγελία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γλυκης-Ποταμιάς και του προέδρου του τοπικού συμβουλίου για την αντίστοιχη δημιουργια μοναδας ηλεκτρικης ενέργειας στη Χόικα.

Ο προβληματισμός και οι αντιδράσεις των παρευρισκόμενων για την επένδυση αυτή αφορά τις επιπτώσεις τόσο στην υγεία όσο και στο περιβάλλον και απαιτήθηκαν εξηγήσεις από τους επενδυτές.

Παρέμβαση έκανε δημοτικός σύμβουλος ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η τωρινή δημοτική αρχή δεν γνώριζε για το θεμα.

Οι παρευρισκόμενοι ζήτησαν από τους επενδυτές να διακόψουν τις εργασίες ώσπου να ενημερωθούν καταλλήλως για τους όρους και τις προϋποθέσεις, τη καταλληλότητα και τους ενδεχόμενους κινδυνους που ελλοχεύει μια τέτοια μονάδα σε κατοικημένες περιοχές και θα αποφασίσουν για τις κινήσεις τους.

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Προδρομίου θα συνεδριάσει άμεσα και θα ανακοινώσει την απόφαση του.