Πραγματοποιήθηκε η χρήσιμη ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο (Βίντεο+φωτό)

Πραγματοποιήθηκε η χρήσιμη ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο (Βίντεο+φωτό)
Μια ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ημερίδα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα την οποία διοργάνωσε η Αστυνομική υποδιεύθυνση ασφαλείας Ηγουμενίτσας και είχε ως θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Αφού παρουσιάστηκε η δυναμική και η έκταση του διαδικτύου δόθηκαν απαντήσεις για τον τρόπο που μπορούμε να αποφύγουμε τις παγίδες στην πλοήγηση μας. Βασικός ομιλητής ήταν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Παπαπροδρόμου ο οποίος μίλησε καταρχήν για την αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στην συνέχεια ανέλυσε τις δικτυακές απειλές, τα αδικήματα που διαπράττονται μέσω διαδικτύου, για το διαδικτυακό bullying και γενικότερα για τους κινδύνους που υπάρχουν στις νέες τεχνολογίες και έδωσε τους τρόπους και τα μέτρα που μπορεί ο καθένας να λάβει ώστε να προστατευτεί. Επίσης ο ειδικός ψυχολόγος Αστυνόμος Β’ Γεώργιος Νάκος έκανε την δική του ενδιαφέρουσα εισήγηση. Την αρχική εισήγηση την έκανε ο  Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας Αστυνόμος Α΄ Νικόλαος Κολιγιώτης. Ειδικότερα αναπτύχθηκαν οι

παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • την αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
  • διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας.
  • αδικήματα και τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου.
  • το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς και η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, απηύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Υποστράτηγος  Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Ντόντης, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι Ηπείρου κ. Θεμιστοκλής Γκόγκας και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας κ. Κωνσταντίνος Σιντόρης.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Ανακριτής Θεσπρωτίας κ. Γαβριήλ Ρίζος, ο Διοικητής του 628 Τ.Π. Φιλιατών Αντισυνταγματάρχης Βασίλειος Κολιός, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας Αντιπύραρχος Λεωνίδας Γκιόκας, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας Πλοίαρχος Αντώνιος Μάζης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κ. Ανδρέας Νταής, o Συντονιστής της ΝΕ Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Παπαρούνας καθώς και εκπρόσωποι εκπαιδευτικών, επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων.
Δείτε στο βίντεο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ημερίδα


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ 

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box