Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στην Παραμυθιά για τον επαγγελματικό προσανατολισμό

Την Τετάρτη 18/05/22 πραγματοποιήθηκε στην Παραμυθιά η ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού, η οποία συνδιοργανώθηκε από την ΔΔΕ Θεσπρωτίας, τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του Γυμνασίου Παραμυθιάς. Κεντρικό θέμα της ημερίδας ήταν «οι επιλογές σπουδών μετά το Γυμνάσιο». 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Γιάννης Καραγιάννης και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ντάγκας, οι Διευθυντές Γυμνασίου, Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου Παραμυθιάς, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές. Κύριοι ομιλητές ήταν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ευάγγελος Κοσιώρης και ο Υπεύθυνος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού Θεσπρωτίας κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος. 

Η εκδήλωση ήταν άκρως ενδιαφέρουσα, καθώς οι ομιλητές αναφέρθηκαν αναλυτικά και εμπεριστατωμένα στα χαρακτηριστικά της φοίτησης τόσο στο Γενικό όσο και στο Επαγγελματικό Λύκειο, στις αντίστοιχες δυνατότητες και ευκαιρίες που παρέχονται, αλλά και στις επιλογές σπουδών στην τριτοβάθμια ή μεταδευτεροβάθμια (ΙΕΚ) εκπαίδευση, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε και σε ζητήματα διαχείρισης χρόνου και άγχους, καθώς επίσης και καλλιέργειας και αξιοποίησης προσόντων και χαρακτηριστικών προσωπικότητας.

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει και εξελίσσεται, οφείλουμε να είμαστε ενήμεροι, εμείς και τα παιδιά μας, και με τις κατάλληλες γνώσεις και εφόδια, να κάνουμε τις καλύτερες μελλοντικές επιλογές, αξιοποιώντας ευκαιρίες που ανοίγονται και αντιμετωπίζοντας προκλήσεις που δημιουργούνται. 

Η Πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Αντιγόνη Φίλη