Πρέβεζα: 7ο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας “Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει”

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται: Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νοηματικών Γλωσσών (23.09.2019), της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού (27.09.2019), των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (27-29.09.2019) & της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (23-30.09.2019).

Σταθμό αποτελεί και φέτος η Πρέβεζα για το 7ο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας “Κωφοί και Ακούοντες Εν Δράσει”. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου αναμένεται στην πόλη μας ομάδα Συνέδρων που για δεύτερη χρονιά θα γνωρίσει την περιοχή μας και θα “γνωστοποιήσει” την παρουσία της στέλνοντας το δικό της μήνυμα ελπίδας προς τα άτομα που αντιμετωπίζουν την συγκεκριμένη (και όχι μόνο) μορφή αναπηρίας. Μεταξύ άλλων (το απόγευμα της Παρασκευής 27/9) θα παρακολουθήσουν τον εορτασμό του Αγίου Αλκίσωνος στην ομώνυμη Βασιλική της Νικόπολης, ενώ αμέσως μετά στο Aρχαίο Ωδείο της Νικόπολης θα πραγματοποιηθούν μουσικά και χορευτικά δρώμενα καθώς και επίδειξη πολεμικών τεχνών. Την διοργάνωση των εκδηλώσεων έχουν αναλάβει ο Δήμος, η Ιερά Μητρόπολη και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας .Να θυμίσουμε ότι το 2018 η Πρέβεζα φιλοξένησε την κεντρική εκδήλωση καθώς και την τελετή λήξης του Συμποσίου. Το περυσινό Συμπόσιο θεμελίωσε την έναρξη λειτουργίας Πανελλήνιου Δικτύου κοινοτικής ενδυνάμωσης ΑμεΑ με μερικά προνόμια για την κοινότητα Κωφών και Βαρηκόων. Φέτος, στο Συμπόσιο θα γίνουν βελτιώσεις του σχετικού καταστατικού του Δικτύου, θα ορισθεί η νέα συντονιστική επιτροπή αυτού και θα δρομολογηθούν σχετικές κατά Νομό Δράσει

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box