Πρέβεζα: Ο Άλκης Αλκαίος συναντά τον Κώστα Καρυωτάκη..

Από την Προκυμαία της  Πρέβεζας ως την Ανοιξη της Πάργας. Ο  Αλκης Αλκαίος συναντά τον   Κώστα Καρυωτάκη..

Μια  “μαγική” συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την   Τετάρτη 17 Ιουλίου και ώρα 20.30 στον πεζόδρομο των Δικαστηρίων στην   παραλία της Πρέβεζας.

Ο ποιητής  Κώστας Καρυωτάκης το πέρασμα του   οποίου από την Πρέβεζα 91 χρόνια χρόνια μετά συνεχίζει να γοητεύει, να εμπνέει και να πονά, θα “ συναντήσει” έναν  νεώτερο νεώτερο εξαίσιο και πρόωρα χαμένο στιχουργό και ποιητή τον Αλκη Αλκαίο , ο οποίος “επέλεξε “ ως τελευταίο του προορισμό   την αγαπημένη του Πάργα τον Δεκέμβριο του 2012.
Είναι από κείνες τις συγκυρίες που δεν μπορούν εύκολα να εξηγηθούν.
Δυο πόλεις κοντινές,δυο μεγάλοι ποιητές,δυο σύντομοι δρόμοι ζωής παράλληλοι οι οποίοι όμως συναντήθηκαν όταν ο Αλκης Αλκαίος μαθητής ακόμη παρουσίασε ένα δοκίμιο για τον Κώστα Καρυωτάκη.
Για την “συνάντηση” αυτή   θα μιλήσει ο δημοσιογράφος-ερευνητής Σπύρος Αραβανής ενώ ο Γιώργος Μεράντζας και μια εξαιρετική μουσική ομάδα θα τραγουδήσουν για το κοινό μελοποιημένα ποιήματα των Κώστα Καρυωτάκη , Αλκη Αλκαίου και όχι μόνο.

Την μουσική ομάδα απαρτίζουν:

Τραγούδι:Γιώργος Μεράντζας. Ασπασία Στρατηγού, Βασίλης   Προδρόμου.

Παίζουν  :Dasho Kurti  ακορντεόν,

Δημήτρης   Σίντος πιάνο/μπάσο

Γιώργος Προδρόμου κιθάρες, μπαγλαμά , μπουζούκι,

Θάνος Τσελεμπής  κρουστά, 

Φώτης Σιώττας βιολί

Δέσποινα Σπανού  Τσέλο.

Την εκδήλωση διοργανώνουν   ο Δήμος και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box