Πρέβεζα: Θεατρική παράσταση για την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Πρέβεζα: Θεατρική παράσταση για την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Η 25η Νοεμβρίου -Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, έρχεται να μας θυμίσει, ότι η γυναικεία κακοποίηση είναι ένα φαινόμενο παγκόσμιο και με μεγάλες διαστάσεις. Αποτελεί έγκλημα, καθώς καταστρατηγούνται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και διαταράσσει την οικογενειακή ευημερία, όσο και στην αρμονική λειτουργία της κοινωνίας μας συνολικά.

«Κάθε μορφή βίας είναι ιδιαίτερα δύσκολα ανιχνεύσιμη. Ωστόσο, η ενδοοικογενειακή βία, που όλο και πιο έντονα έρχεται στο φως της δημοσιότητας, προκρίνει σημαντικά τις αθέατες πλευρές της, αναδεικνύει το μέγεθος της διάστασης των έμφυλων ανισοτήτων, αμαυρώνει την ποιότητα της δημοκρατίας μας, προσβάλλει το θεσμό της οικογένειας ως αξία και ιδανικό, παρουσιάζει με τα πιο μελανά χρώματα τις προσωπικές, κοινωνικές και πολιτισμικές επιπτώσεις της και, ως εκ  τούτου, επιβάλλει την αμέριστη προσοχή όλων μας.

Πρόκειται για την βίαιη και κακοποιητική συμπεριφορά που υφίστανται οι γυναίκες, όπως αυτή αναπτύσσεται μέσα στο οικογενειακό ή/και το συντροφικό περιβάλλον και μπορεί να λάβει τις μορφές της σωματικής, της λεκτικής, της ψυχολογικής και της σεξουαλικής βίας, καθώς και της καταπάτησης του σεβασμού στην γενετήσια αξιοπρέπεια. Οι εν λόγω μορφές βίας, φέρουν σοβαρότατες συνέπειες στον ψυχισμό των γυναικών που τις υφίστανται, αλλά και στα παιδιά, αν υπάρχουν στην οικογενειακή/συντροφική σχέση, ενώ δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις, όπου η ενδοοικογενειακή βία σε βάρος των γυναικών μπορεί να οδηγήσει και στην ανθρωποκτονία από τον σύζυγο ή τον σύντροφο».

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Πρέβεζας τιμά και φέτος την 25η Νοεμβρίου, με την θεατρική παράσταση «ΚΟΚΚΚΙΝΗ ΜΝΗΜΗ», της Πολύνας Γκιωνάκη. Ένα αυτοβιογραφικό έργο που μας αφορά όλους και στέλνει μήνυμα να σπάσει η σιωπή, γιατί η βία είναι έγκλημα. Η παράσταση αφιερώνεται στην μεγάλη ποιήτρια και ακαδημαϊκό Κική Δημουλά, που συμμετέχει με την φωνή της, αφού  θα ακουστεί ηχογραφημένη απαγγελία της ποίησης της.

Η θεατρική παράσταση θα είναι δωρεάν για όλους και θα λάβει μέρος την Κυριακή 25/11, στην Θεοφάνειο  Αίθουσα & ώρα 7:00μμ.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box