Πρέβεζα: απομάκρυναν ιταλική βόμβα 900Kg που το 2005 είχαν “τσιμεντώσει”

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ ΕΠΙΤΥΧΩΣ Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΒΠΠ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

Ρεπορτάζ του Χαράλαμπου Γκούβα

ΩΡΑ 9.00 της 04 ΝΟΕ 2021. Συνεργείο πυροτεχνουργών του Στρατού απομακρύνει ΒΟΜΒΑ 900Kg Ιταλική του ΒΠΠ από την Οδό Μπάλκου στην Πρέβεζα, όπισθεν Σπηλιάδου 10. Η περιοχή γύρω έχει εκκενωθεί!!!

ΩΡΑ 9.15 Λήξη επιχείρησης.

Η Βόμβα προσδέθηκε με ιμάντες και φορτώθηκε σε Τζίπ και οδεύει πρός ερημική περιοχή γιά εξουδετέρωση. Ηδη εκκενώνονται οι δρόμοι διέλευσης από ομάδα περιπολικού και ομάδα ΔΙΑΣ, συνοδευόμενα από ασθενοφόρο και πυροσβεστικό όχημα.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Η βόμβα έπεσε από Ιταλικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα στίς 28 Οκτωβρίου 1940. ΔΕΝ έσκασε. Μιά δεύτερη έπεσε και έσκασε καταστρέφοντας το Ιστορικό Τζαμί Ιτς Καλέ του Αλή Πασά, το οποίο από το 1912-1940 χρησιμοποιούνταν ως Αρχαιολογικό Μουσείο. Το Τζαμί δεν υπάρχει πιά.

Το 2005 η εταιρεία ΚΗΡΟΜΥΤΗΣ ΑΕ που κατασκεύαζε τον Βιολογικό Καθαρισμό Πρέβεζας βρήκε τη βόμβα και επιτελείο Πυροτεχνουργών αφαίρεσε τον πυροκροτητή και αποφάσισε να την “τσιμεντώσει” επί τόπου καθόσον έκρινε επικίνδυνη τη μεταφορά της. Μετά από έγγραφες διαμαρτυρίες κυρίας που διαμένει δίπλα αποφασίστηκε η οριστική αφαίρεση η οποία και έγινε σήμερα επιτυχώς.

ΦΩΤΟ Harry Gouvas.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box