Βοηθήστε μας ώστε να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε με τις κυριότερες ειδήσεις. Κεράστε μας έναν καφέ - κάντε μια δωρεά

Πολάκης: Δώστε άδεια για τις θεραπείες, δεν αντέχουμε ως κοινωνία να πεθαίνουν 100 άνθρωποι την ημέρα

“Δεν είναι θαυματουργό, αλλά δεν έχουμε άλλο. Είναι ένας συνδυασμός βαρισιτινίμπη και ρεμδεσιβίρη, που αποδείχθηκε ότι δρα και υπάρχει στη Ελλάδα. Δώστε έγκριση. Κουνηθείτε. Δεν μπορώ να καταλάβω τη συνωμοσία σιωπής. Δεν αντέχουμε ως κοινωνία να πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι κάθε μέρα”.

Ο Π. Πολάκης μιλώντας στην ολομέλεια της βουλής κατά τη συζήτηση για την κύρωση του νέου προϋπολογισμού, υποστήριξε ότι στην θετική κατεύθυνση θα ήταν ο προϋπολογισμός αν:
Αντί για δυο δις μισθούς για το υγειονομικό προσωπικό, ο προϋπολογισμός προέβλεπε τρία δις, δηλαδή 50% αύξηση του μισθού των ηρώων που δίνουν τη μάχη της πανδημίας, «γιατί εκτός από χειροκροτήματα το υγειονομικό προσωπικό θέλει και ψωμί».

Είχε εγγεγραμμένο άλλο ένα δις κατανεμημένο ως εξής: 300 εκ ευρώ αύξηση δαπανών του ΕΣΥ, 200 εκ ευρώ για την αύξηση των παροχών του ΕΟΠΥΥ, 200 εκ. και όχι 60 εκ. για το πρόγραμμα επενδύσεων του Εθνικού σκέλους για ανάπτυξη υποδομών στα νοσοκομεία και τέλος 200 με 250 εκ ευρώ για να καλυφθεί το κόστος εμβολιασμού και φαρμάκων για την πανδημία.
Αποδομώντας τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι μέχρι σήμερα έχουν δοθεί επιπλέον 786 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Π. Πολάκης υποστήριξε ότι μέχρι σήμερα η κυβέρνηση έχει δώσει μόλις 239 εκ ευρώ. Συγκεκριμένα, 65 εκ ευρώ για το επικουρικό προσωπικό, 144 εκ ευρώ για προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας και 30 εκ ευρώ στον ΕΟΠΥΥ, για την κάλυψη του τεστ, το οποίο Δεκέμβρη μήνα ακόμα δεν καλύπτει.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Π. Πολάκης, μιλώντας και με την ιδιότητα του γιατρού κατήγγειλε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι έχει ποντάρει τα πάντα στο εμβόλιο για τον covid, το οποίο ναι μεν είναι αυτό που θα δώσει σε βάθος χρόνου τη λύση στο πρόβλημα της πανδημίας, αλλά δεν είναι αυτό που θα μας δώσει λύση στον καθημερινό εφιάλτη των 100 νεκρών.

Όπως επεσήμανε ο Π. Πολάκης από 09 Νοεμβρίου έχει τοποθετηθεί δημόσια, τονίζοντας ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή δυο φαρμακευτικές αγωγές για τον covid 19, οι οποίες έχουν σημαντικά θετικά αποτελέσματα. Η πρώτη, η οποία έχει πάρει και έγκριση από τον FDA, μειώνει στο 72% την πιθανότητα να νοσήσει κάποιος βαριά. Αυτό σημαίνει κατά τον Π. Πολάκη ότι μπορούμε να γλιτώσουμε τους μισούς θανάτους από αυτούς που έχουμε σήμερα. Η δεύτερη φαρμακευτική αγωγή δείχνει ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση για τους ασθενείς που βρίσκονται από τη 10η ως τη 14η μέρα θεραπείας, τη χρονική στιγμή δηλαδή όπου οι ασθενείς εμφανίζουν πολυοργανική ανεπάρκεια.

Καταλήγοντας, ο Π. Πολάκης τόνισε ότι δεν αντέχουμε ως κοινωνία να πεθαίνουν 100 άνθρωποι την ημέρα, προσθέτοντας ότι το κόστος για την προμήθεια φαρμάκου δεν είναι σημαντικό, αλλά όσο και να είναι, μια ανθρώπινη ζωή να μπορούμε να γλυτώσουμε, πρέπει να τη γλυτώσουμε.

πηγή thefaq.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: