Βοηθήστε μας ώστε να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε με τις κυριότερες ειδήσεις. Κεράστε μας έναν καφέ - κάντε μια δωρεά

Ποια μέτρα θα ισχύσουν την Πρωτοχρονιά

Μέτρα ανάλογα με αυτά των Χριστουγέννων θα ισχύσουν και για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν μέχρι εννέα άτομα από δύο οικογένειες. Εντός της εβδομάδας η απόφαση για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

«Άμυνα, με όσα μέτρα απαιτούνται για την ανάσχεση της πανδημίας, Και αντεπίθεση, με την επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό, που θα απελευθερώσει την κοινωνία και την οικονομία από την καθήλωση που επέβαλε η παγκόσμια μάστιγα του κορωνοϊού», ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας.

Έτσι, συνεχίζεται η προσπάθεια αναχαίτισης του κορωνοϊού με τους επιστήμονες να τονίζουν ότι η επιδείνωση μπορεί να επέλθει πολύ εύκολα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, τα αυστηρά μέτρα των Χριστουγέννων και οι εντατικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν και Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια, με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 τα ξημερώματαχωρίς κάλαντα τις παραμονές και μετακίνηση για το ρεβεγιόν με αποστολή sms στο 13033 με κωδικό 6, τόσο κατά τη μετάβαση όσο και κατά την επιστροφή.

Περιορισμός ατόμων και στα οικογενειακά τραπέζια, όπου θα μπορούν να βρίσκονται μέχρι εννέα άτομα από δύο οικογένειες. Σε περίπτωση διαπίστωσης υπεράριθμου πάρτι, το πρόστιμο για τον οικοδεσπότη είναι 3.000 ευρώ και 300 ευρώ για κάθε παρευρισκόμενο.

«Θα πάμε με αυτά τα μέτρα που έχουμε σήμερα σε ισχύ και θα κάνουμε μία συνολική αξιολόγηση» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η μετάβαση σε άλλο νομό απαγορεύεται, με τις αρχές να συνεχίζουν τους αυστηρούς ελέγχους. Τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από τις 8:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ, ωστόσο την 1η Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά, λόγω επίσημης αργίας. Το ίδιο θα ισχύει και για τα εμπορικά καταστήματα.

πηγή topontiki.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: