ΠΟΕΔΗΝ: Το αδιαχώρητο από ψυχικά πάσχοντες-πρόσφυγες-μετανάστες στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Λέρου

«Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Λέρου οι 154 νοσηλευόμενοι ψυχικά πάσχοντες είναι μαζί με 1500 πρόσφυγες και μετανάστες. Επικίνδυνες συνθήκες περίθαλψης των ασθενών και φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της.

H Oμοσπονδία των Υγειονομικών επισημαίνει πως το hot spot της Λέρου φιλοξενείται σε κτήρια εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.

Σε άλλο σημεία της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι: «Τώρα που η κυβέρνηση αποφασίζει για την μετεγκατάσταση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά επιβεβλημένη είναι η λήψη απόφασης για κατάργηση του hot spot που στεγάζεται σε κατάλληλα κτίρια εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Λέρου, για θεραπευτικούς λόγους αλλά και για λόγους εθνικού συμφέροντος.
Εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου της Λέρου εγκαταστάθηκαν υποτίθεται για λίγο καιρό πρόσφυγες και μετανάστες που σταδιακά εξελίχθηκε σε κανονική ανοικτή δομή φιλοξενίας.

Καλούμε τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας, Μεταναστευτικής πολιτικής και Εθνικής Άμυνας να παρέμβουν άμεσα για την μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών».

Aπό την πλευρά του το Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου σχολιάζει «Και εδώ προσπαθούμε να μείνει ζωντανή η φλόγα της αλληλεγγύης, να φωτίζει έστω για λίγο το σκοτάδι που μας πνίγει» και κάνει έκκληση για στήριξη της προσπάθειάς του.

www.ert.gr

ert.gr
Author:

Νάσος Μπράτσος
Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: