Πλήθος κόσμου στην έναρξη της Πολιτιστικής διαδρομής Αρχαίων Θεάτρων Ηπείρου (βίντεο +Φωτό)

 Πλήθος κόσμου στην έναρξη της Πολιτιστικής διαδρομής Αρχαίων Θεάτρων Ηπείρου

Παρουσία επίσημων, εκπρόσωπων φορέων  και απλών πολιτών έγινε το Σάββατο το απόγευμα η επίσημη έναρξη της πολιτιστικής διαδρομής Αρχαίων Θεάτρων Ηπείρου. Την εκδήλωσε άνοιξε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας. Την ενημέρωση για την αρχική ιδέα και την πορεία της καθώς και για την διαδρομή και τους στόχους την έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα βίντεο για την διαδρομή και έκλεισε με συναυλία.

Στην εκδήλωση ήταν και ο Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του Διαζώματος, που ήταν από τους οραματιστές της διαδρομής καθώς και ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.

Ήπειρος. Ένας κρυμμένος “θησαυρός” πέρα από τους συνηθισμένους

τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Η άγνωστη αυτή πτυχή της Ελλάδας ξεδιπλώνεται μέσα από την «Πολιτιστική Διαδρομή  των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου».

Πέντε αρχαιολογικοί χώροι και τα θέατρά τους συνθέτουν μια ξεχωριστή διαδρομή:

  • Η Νικόπολη, η πόλη που ίδρυσε ο Οκταβιανός, μετέπειτα αυτοκράτορας Αύγουστος, σε ανάμνηση της νίκης του το 31 π.Χ. στην ναυμαχία του Ακτίου, ενάντια στο στόλο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας.
  • Η Δωδώνη, το πανάρχαιο μαντείο του θεού Δία, εκεί όπου οι άνθρωποι συνέρρεαν επί αιώνες για να απαντηθούν τα μικρά ή μεγάλα ερωτήματά τους.
  • Η Αμβρακία, η ακμαία Κορινθιακή αποικία των μέσων του 7ου αιώνα π.Χ., πρωτεύουσα της Ηπείρου αργότερα, στα χρόνια του βασιλιά Πύρρου.
  • Η Κασσώπη, η ορεινή πόλη του 4ου αιώνα π.Χ., που εντυπωσιάζει μέχρι σήμερα με τον πολεοδομικό της σχεδιασμό και το πρότυπο αποχετευτικό της σύστημα.
  • Τα Γίτανα, η ισχυρή πρωτεύουσα των αρχαίων Θεσπρωτών, χτισμένη τον 4ο αιώνα π.Χ. στην αγκαλιά του ποταμού Καλαμά.

Πέρα από τα μνημεία και την ιστορία, η «Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου» έχει πολλά ακόμη να προσφέρει στον επισκέπτη: μια συναρπαστική ακτογραμμή, με μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας, θεαματικά δημιουργήματα της φύσης, ανάμεσά τους το Παγκόσμιο Γεωπάρκο Βίκου-Αώου και ο υδροβιότοπος του Αμβρακικού, αλλά και εξαίσια δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικήςμουσικήςτέχνης, και παραδοσιακής κουζίνας.

Δείτε στην συνέχεια χαρακτηριστικά αποσπάσματα όπως τα μετέδωσε ζωντανά το periodikostep.gr

Για να δείτε φωτογραφίες ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box