Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Πιτούλης: Παιδαριώδης η αιτιολόγηση για να μείνει κλειστό το Μαυρομάτι

Παιδαριώδη, αστήριχτη και ανεπαρκή χαρακτηρίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης την επίσημη αιτιολόγηση από πλευράς υπευθύνων ότι δεν υπάρχει δυνατότητα υγειονομικού ελέγχου και ως εκ τούτου παραμένει κλειστό το Τελωνείο Μαυροματίου.

Το Τελωνείου Μαυροματίου όπως κι αυτό της Μέρτζανης παραμένουν κλειστά για ένα χρόνο περίπου με αποτέλεσμα  να έχουν προκληθεί σοβαρά και έντονα προβλήματα.

Το παρατεταμένο κλείσιμο στο Μαυρομάτι έχει προκαλέσει την έκρηξη του Αντιπεριφερειάρχη ο οποίος απευθύνει σχετική επιστολή στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ την οποία κοινοποιεί και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Αφορμή για την επιστολή αυτή αποτέλεσε το άνοιγμα της Κρυσταλλοπηγής. Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας εκφράζει την αγανάκτηση και την μεγάλη απογοήτευσή του για την εξαίρεση του Μαυροματίου.

Στην επιστολή του ο κ. Πιτούλης αποτυπώνει και την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στα σύνορα και για την οποία είναι ενήμεροι όλοι οι αρμόδιοι σε υψηλότατο επίπεδο.

«Έχω κάνει γνωστό ότι οι εργάτες γης και οι έχοντες ελληνική ταυτότητα ομογενείς διέρχονται τα σύνορα ανεξέλεγκτα κατά ομάδες και κατά μόνας, από περάσματα τα οποία χρησιμοποιούσαν πριν το 1999. Είναι δε σχεδόν αδύνατο να ελεγχθούν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας. Άλλωστε τι να ελέγξουν όταν η πλειονότητα είναι Έλληνες που όλοι θέλουμε να ψηφίζουν στις εκλογικές αναμετρήσεις και όλους τους ξεχνάμε μετά» υπογραμμίζει με καυστικότητα ο κ. Πιτούλης.

Ο κ. Πιτούλης σημειώνει ακόμη ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν βελτιωθεί και τονίζει την άδικη και απαξιωτική συμπεριφορά της πολιτείας σε Έλληνες που κατοικούν και στις δύο χώρες.

Πέραν αυτών ο Αντπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας επισημαίνει τις πολύ μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις στους επιχειρηματίες της περιοχής που λόγω και της πανδημίας αγγίζουν τα όρια της καταστροφής.

πηγη epiruspost.gr/