Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Πιτούλης: Ο ΕΟΔΥ λειτουργεί ως Λουδοβίκος δεν επικοινωνεί μαζί μας

Τα Γιάννινα μπορεί να βρίσκονται μισό βήμα κάτω από το «κόκκινο» όμως ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην Άρτα και την Θεσπρωτία η απόφαση να περάσουν οι Περιφερειακές Ενότητες στο επίπεδο 2 της υγειονομικής επιτήρησης, δηλαδή στο «κίτρινο».

Τα κρούσματα των τελευταίων δύο εβδομάδων ήταν ελάχιστα και μάλλον δύσκολα μπορούν να δικαιολογήσουν από μόνα τους την αλλαγή αυτή.

Ωστόσο ένα από τα κριτήρια που φαίνεται ότι μέτρησε ήταν η γειτνίαση με τα Γιάννινα και οι μετακινήσεις προς τους δύο γειτονικούς νομούς.

Σημειώνεται ότι η Πρέβεζα είναι στο κίτρινο εδώ και αρκετές ημέρες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης βάλλει ευθέως εναντίον του ΕΟΔΥ ο οποίος αφενός δεν έχει καμία επικοινωνία, αφετέρου εξακολουθεί να ανακοινώνει κρούσματα με βάση το ΑΜΚΑ.

Όπως ανέφερε στο Epiruspost έχει όλα τα στοιχεία από τα οποία προκύπτει πως 15 τουλάχιστον κρούσματα από αυτά που δηλώθηκαν στο Νομό Θεσπρωτίας βρίσκονται σε άλλες περιοχές της χώρας.

«Ο ΕΟΔΥ λειτουργώντας κεντρικά, ως Λουδοβίκος, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το ΑΜΚΑ χωρίς να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Έχει ορίσει υπεύθυνο γιατρό στο Νομό Θεσπρωτίας ο οποίος ουδέποτε επικοινώνησε με την Πολιτική Προστασία ή την Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας. Υπάρχει εντολή της 6ης ΥΠΕ να μην δίνονται στοιχεία για τα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα. Παράτυπα παίρνουμε τα στοιχεία και ολοκληρώνουμε τις ιχνηλατήσεις τέσσερις μέρες πριν τις ξεκινήσει ο ΕΟΔΥ. Όλα αυτά θα κατατεθούν εγγράφως την Δευτέρα» υπογράμμισε ο κ. Πιτούλης και  τόνισε ότι οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας κάνουν με μεγάλη υπευθυνότητα το καθήκον τους χωρίς να υπολογίζουν κόστος, φιλίες ή οτιδήποτε άλλο.

Την έκπληξή του κατέθεσε στο Epiruspost και ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση ή άλλο στοιχείο για την συγκεκριμένη μεταβολή.

Συνέστησε προσοχή στους κατοίκους τονίζοντας ότι πρέπει να τηρούν τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης της πανδημίας.

Ταυτόχρονα ο κ. Ψαθάς ανέδειξε το πρόβλημα με τους αλλοδαπούς εργάτες γης που βρίσκονται στην Άρτα, σημειώνοντας ότι αν υπάρξει ένα θετικό κρούσμα, θα πρέπει να βρεθεί λύση για την διαμονή, τη σίτιση και την περίθαλψη σε ασφαλείς χώρους, κάτι που σήμερα δεν υπάρχει.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας αναμένεται να επικοινωνήσει με όλα τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να θέσει τα θέματα αυτά.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που υπάρχουν σημαντικό στοιχείο που μέτρησε για την αλλαγή του επιπέδου υγειονομικής ασφάλειας είναι οι πολλές μετακινήσεις από  και προς τα Γιάννινα.

πηγή epiruspost.gr