Πινακίδα: Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός πέθανε το 1826 και μετά… εκτελέστηκε το 1922

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε τα τελευταία 24ωρα η φωτογραφία πινακίδας του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού, η οποία ανέγραφε ότι ο ιεράρχης πέθανε 1826 και μετά.. εκτελέστηκε το 1922 ως συνυπεύθυνος της Μικρασιατικής Καταστροφής!

Ηπινακίδα είχε ένα σύντομο βιογραφικό το οποίο όμως δεν αντιστοιχούσε σε αυτόν καθώς τον εμφάνιζε να έχει διατελέσει δύο φορές πρωθυπουργός της χώρας και τελικά να εκτελείται το 1922 αμέσως μετά την Μικρασιατική Καταστροφή ως συνυπεύθυνος για αυτήν.

Προφανώς και επρόκειτο για τυπογραφικό λάθος το οποίο όπως ανακοίνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε και τελικά αντικαταστάθηκε την Τρίτη.

Για την ιστορία, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός γεννήθηκε στη Δημητσάνα Αρκαδίας στις 25 Μαρτίου 1771 και πέθανε στο Ναύπλιο στις 30 Μαΐου 1826. Ήταν Έλληνας ιεράρχης, μητροπολίτης Παλαιών Πατρών και ένας από τους πρωταγωνιστές ιεράρχες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 με διπλωματική και πολιτική δράση.

πηγη real.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box